Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Alergija in operacija

Alergija in operacija

Spoštovani,

stara sem 55 let in imam 12.11. datum za operacijo krčnih žil. Operacije si želim zaradi bolečin, ki jih imam v desni nogi, problem pa je anestezija. Januarja letos sem namreč doživela hud alergijski in zatem še asmatični šok. Reševali so me urgentno in sem se zatem sestavljala še tri tedne. Moj zdravnik je prepustil odločitev popolnoma meni, med vrsticami pa rekel, da so žile lepotna stvar in nikakršna nuja.
Zelo lepo bi prosila še za vaše mnenje. Naj se za operacijo odločim ali naj še malo počakam.

Najlepša hvala za nasvet in pomoč

Pavlina

Spoštovani!
Omenjeni šok ste doživela kot reakcijo na zdravilo, anestezijo ali na kak drug dejavnik?
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Bila je reakcija na hrano (bolj natančno oreške), se je pa podoben šok pojavil že pred leti, ko sem vzela aspirin in ga od takrat ne jemljem več.

Natančnih preiskav na zdravila mi niso naredili. Menite, da bi bilo bolje, da se pred operacijo opravi kakšno testiranje ali ni nobene bojazni?

Resnično hvala za pomoč, ker me je strah in se sama ne vem odločiti ali operacija da ali ne?

Lepo pozdravljeni

Spoštovani!
Tveganje za alergijske reakcije vedno obstaja (tudi, če do sedaj ne bi imeli še nobene). Pred anestezijo vas pregleda specialist anestezist, ki mora imeti na razpolago vse podatke o vaših dosedanjih reakcijah. Nanje ga je potrebno tudi osebno opozoriti. Mislim, da je to tudi najboljši naslov za pogovor o tveganjih. Zlahka pride do situacije, ko se takšni ali drugačni anesteziji ni možno izogniti (ruvanje zoba, poškodbe, …..)
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close