Alergija in nosečnost?
Lepo pozdravljeni!
Z naslednjim letom sva se s fantom odločila za naraščaj, zanima pa me kako vpliva na plod alergija v mesecu marcu pa nekje do maja imam blag seneni nahod?
Prosila bi če mi lahko katera, ki je imela podobne izkušnje napiše kaj o tem in kako je sedaj z otrokom ali ima laergijo ali je zdrav?
Hvala za odgovore in lep dan še naprej!
LP K
Po mojem kakšnega posebnega vpliva ni. Ker pa nosečnost traja devet mesecev, je zelo majhna verjetnost, da se boš izognila ravno temu odbobju. Nerodno je samo to, da ni dobro jemati raznih antihistaminikov (razen nekaterih razpršil za nos ali kapljic, ampak moraš prej vprašati zdravnika). Jaz sem kak mesec ali dva pred pomladjo vsak dan pojedla malo žličko cvetnega prahu (izdeluje ga npr. Medex), ker s tem zmanjšaš občutljivost na cvetni prah. Pri enih deluje, pri drugih ne. Moram reči, da mi je pomagalo. Hudo je bilo samo kakih 14 dni, ko sem začela kihati in se solziti, samo da sem pomolila nos iz stanovanja, potem pa se je hitro umirilo. Previdnost velja tudi med dojenjem, ker antihistaminiki lahko zmanjšajo količino mleka. Lahko pa poskusiš tudi s homeopatijo. Pravijo, da pomaga.
Sin je star dve leti in zaenkrat nima nobenih alergij, čeprav se lahko začne tudi pozneje (pri meni se je začelo pri sedmih letih).
Pozdrav,
Tinka
Tinka hvala za odgovor, ja jaz tega sploh prej nisem imela to sem dobila ko sem kot študentka živela v hiši, ki je bila zelo mrzla in vlažna. Od tega je sedaj nekje 5 let in je vsako leto boljše oz. alergija je bolj šibka. Imam pa cvetni prah in ga dam v med in potem ko se bliža pomlad pojem žlico medu z cvetnim prahom.
Hvala in lep pozdrav!
K