alergija in nosečnost
Imam kar nekaj vprašanj, če mi bo kdo lahko odgovoril na njih. Sem alergik in to zelo hud(alergična sem na cvetni prah, hišni prah, nikelj …) .
Osem let sem jemala claretine, potem, pa mi je dr. predpisal tablete letizen pred dvem letoma. Po teh tabletah mi je malo boljše, ker mi jih ni treba jemati vsaki dan, ampak res samo po potrebi.V prvih 3 mes. nosečnosti mi je ginekolog odsvetoval tablete,kar sem se tudi tega držala. Ampak po 4.mesecu pa mi je rekel, da naj kar jemljem po potrebi, ko je videl kakšna sem bila (vsa zabuhla, smrkavost in tudi povišana temperatura). Malo me je pa begalo takrat, ko sem šla s starejšo hči, k njeni zdravnici in me je vprašala, če jemljem tablete in sem ji odgovorila pritrdilno. Ona se je kar zgrozila in mi je dejala, da sploh v nosečnosti odsvetujejo takšne tablete. Na žalost se je nosečnost tragično končala v 6. mesecu.
Sedaj me pa zanima, kaj naj stori nosečnica v takšnih primerih, kot sem jaz, ker jaz se zelo agresivno odzovem na alergije. Sedaj, momentalno cvetijo nekakšne trave in sem zopet vsa smrkava in zabuhla(nisem še noseča). Ali obstaja sploh kakšno naravno zdravilo proti alergijam?
Za odgovore že v naprej hvala!
lp D.
Spoštovani!
Glede na vaše težave z nosom, zlasti, ki ste jih imeli v nosečnosti se lahko pomaga. Pomembno je, da preden zanosite ponovno pridete na pregled, kjer bomo ocenili kaj vam dela najhujše težave, pričeli mogoče z imunoterapijo in vam pomagali med nosečnostjo z terapijo, ki ne škodi plodu.
Oglasite se na pregled 01 429 8ooo, Zeljarska 2 Ljubljana.
Lep pozdrav.
Spoštovani!
Kljub predčasnemu porodu, ki se je slabo končal vam svetujem, da se vsaj za začetek nosečnosti odločite v mesecih ko ne cvetejo pelodi trav in dreves. Lahko pa uporabljate tudi manj agresivna zdravljenja. Na primer, akopunkturo pred cvetenjem in preden zanosite, jemljete lokalno terapijo za nos in oči. Svetujem vam tudi pogovor z ginekologom glede prejšnje nosečnosti in kaj je bilo narobe s plodom. Greste lahko tudi na genetsko svetovanje.
Možnosti so, ne obupat. Lep dan vam želim.
Žal antihistaminiki ne odpravijo težal, le blažijo jih. To, da telo odreagira na neko snov tako ali drugače pomeni, da želi to snov izločiti iz telesa. Z vnosom zdravil pa pogosto ta proces potlačimo.
Lahko se obrnete na kakšnega dobrega homeopata (v Kopru je farmacevtka na katero se lahko obrnete).
LP
Zdravljenje z bioresonanco
Mojca Pavčič Bukovšek
Jagodje 36a
031-568 854
ŽIVJO
KER SEM SAMA TUDI ALERGIK NA CVETNI PRAH, PARADIŽNIK, KORUZNO MOKO IN OREHE ME JE ZELO STRAH NOSEČNOSTI, KER Z MOŽEM NAĆRTUJEVA OTROKA . MINILO JE ŽE DVE LETI OD TEGA OD KAR SEM BILA NA TESTIRANJU OD TISTEGA ČASA SE VEDNO DRŽIM DIETE IN NIMAM TRENUTNO PROBLEMOV ZANIMA PA ,ME ALI LAHKO MED NOSEČNOSTJO JEMLJEM TABLETE CLARITINI IN KO VSA OTEČEM IN ME SRBI ALI TO VPLIVA NA OTROKA???????????????????????”’
LEP POZDRAVD.Kričej napisal:
> Vem, da se osebno poznamo. Mene sploh zanima, kaj je sploh
> bioresonanca?
> lp D.