alergija in negovalne kreme
Pozdravljeni!
Hčerka je stara štiri leta in pol in njene alergije, ki se kažejo na koži, v obliki ekcemov, dober mesec zdravimo s homeopatskimi zdravili. Homeopat, ki ji je zdravila predpisal je prepovedal/odsvetoval mazanje kože s kremami. Povsem razumem, da se odsvetuje uporaba mazil, ki vsebujejo kortikosteroide, a koža, še posebej koža alergikov, vendarle potrebuje nego, mar ne? Hčerina koža je sedaj suha kot papir in ker je nisem želela mazati z lekarniškimi negovalnimi kremami, sem ji kremo naredila sama: zmešala sem domače olivno olje, v katerem sem namočila ognjič, s kokosovim maslom. Je takšna nega v redu oz. lahko to mazanje negativno učinkuje na delovanje homeopatskih zdravil? Za vlažnost kože po novem skrbimo tudi z intenzivnim pitjem navadne vode 😉
Sem brskala po internetu, a kakšnih povezav med tovrsto nego kože in delovanjem homeopatskih zdravil nisem zasledila… O vsem tem sem želela vprašati tudi omenjenega homeopata, a ni bil preveč prijazen in mi ni odgovoril. 🙁 Torej sprašujem vas 🙂
Že v naprej hvala za odgovor!
P.
Pozdravljeni,
no, tovrsten odgovor ni težak in bi terapevt bi moral imeti dovolj prijaznosti, da vam bi razložil. A vsi imamo kdaj slab dan.
Torej, želimo čim manj agresivnih kemikalij oz. močnih zdravil, kot so KS. Če pa je zelo hudo in preden naredimo dovoljšen napredek s homeopatksim zdravljenjem, jaz tudi KS krem ne prepovedujem.
Sicer pa je edino primerno tako kožo izdatno vlažiti in mastiti. Še najbolj priporočamo nanašanje nevtralni olj (hladno stiskano 100% oljčno, mandljevo) direkt na mokro kožo po tuširanju. Tudi domače kreme, kot je vaša, so zelo primerne in se popolnoma nič ne tepejo s homeopatskim zdravljenjem. Močnih esenc in arom v teh pripravkih pa se le izogibajte.