Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija in hrana

alergija in hrana

Naša sedem mesecev stara hči ima alergijo na kravje mleko. Pri šestih mesecih sem počasi začela z uvajanjem goste hrane. Zdaj je korenček, krompir, bučke, cvetačo. Počasi bi rada začela tudi z dopoldansko malico. Pa me zanima, kaj ve dajete svojim otrokom. Kupljeni izdelki mi niso všeč pa tudi berem in priporočili so mi, da pripravljam hrano doma. Od kdaj naprej ste ve dajale na primer gris, polento,… ? Jaz bi skuhala na vodi in dodala Pregomin. Kateri gris, polento kupujete (instant- na primer bebi gris?)? Hvala za vse odgovore in nasvete ter lep, čeprav deževen dan.

Spoštovani!

Priporočam, da peljete hčerona pregled k pedijatričnemu alergologu, saj je v fazi rasti in potrebuje tudi mleko kot hranilo. Z leti alergija na mleko izgine, sedaj pa potrebuje nadomestke za mleko.
Lep pozdrav.

Naša mala ima 8 mesecev, prav tako je alergična na mleko in še nekaj drugih stvari. Ker jo še dojim, ji ne dajem kake druge vrste mleka. Zaenkrat je več vrst sadja in zelenjave, sama ji pripravljam kašice z instant polento ali z instant koruzno moko. Pšenični zdrob se v tej starosti sploh pri alergikih ne priporoča, ker vsebuje gluten, s tem je bolje počakati. Lahko poskusiš tudi z rižem, ni nujno umetne kašice, ampak naravni riževi kosmiči, ki se lepo skuhajo. Midve riža žal ne jeva, ker sumim, da je tudi na to alergična, tako ostane samo koruza… Novo hrano ji dajem enkrat na teden in opazujem, če jo v redu prenaša, saj še ne vem čisto točno, kaj vse ji povzroča težave.

New Report

Close