Alergija in hiperbilirubinemija
Pozdravljeni.
že nekaj let imam pozimi težave z alergijo, ki se pojavlja na hrbtu in trebuhu. Bila sem že na testiranjih na dermatološki kliniki, kjer so bili vsi alergološki testi negativni. Alergija se pojavi kot rdeči izpuščaji, ki zelo srbi (po površini so lahko tudi zelo veliki). Nekaj časa je pomagala krema elocom in Telfast, sedaj pa se mi zdi, da to nič več ne pomaga.
Poleg tega so ugotovili (ne istočasno), da imam indirektno hipebilirubinemijo Testirali so me tudi za virusne markerje za hepatitis B in C in so bili negativni. Trenutno čakam na pregled pri gastroenterologu.
Zanima me, kako bi pri vas potekalo zdravljenje, kako dolga je čakalna doba, koliko časa bi trajalo zdravljenje. Imam tudi še kar nekaj almaganskih plomb. Ali jih moram pred zdravljenjem zamenjati?
Lep pozdrav,
Najprej bi testiral alergije in stanje v črevesju, ki je tudi krivo za vrednosti bilirubinov. Trenunto naročamo za junij, zdravljenje je bo potekalo 6 do 9 mesecev (ne boste vsak teden na terapiji, brez skrbi, ampak boste veliko delali doma, sami). Amalgamskih zalivk ni potrebno takoj zamenjati, ampak šele takrat, ko bomo to s testiranjem potrdili.
LP