Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Alergija in dojenje

Alergija in dojenje

Spostovani!

Sem mamica mesec dni stare puncke. Ceprav je rojena 5 tednov prezgodaj , od samega zacetka zelo pridno je in je dobila ze 1140g. Z dojenjem torej, hvala Bogu, ni nikakrsnih problemov. Sem pa alergicna na cvetni prah in zacenja se obdobje kihanja in smrkanja. Verjetno bi morala vprasat zdravnika, ampak mogoce veste tudi vi kaj o jemanju tabletk za alergijo med dojenjem (skodljivost za dojencico).

Zelo cenim vas trud in vas lepo pozdravljam!

Draga Snežinka,
vse kar zaužije mati prehaja tudi v materino mleko in stranski učinki zdravil lahko povzročajo le-te tudi pri otrocih. Predvidevam, da ob alergijskih težavah jemljete antihistaminike. In predvidevam, da jih v nosečnosti tudi niste uživali, saj niso priporočeni… Če vaše alergijske težave le ne bodo prehude, se antihistaminikom izogibajte, poskusite se izogibati alergenom in se držite nekaj ukrepov: ne sprehajate se v času ko so koncentracije cvetnega prahu visoke ali v vetru, izogibajte se cvetočim travnikom, prostore zračite zjutraj, ko pridete s sprehoda se preoblečite in oblačila operite, počešite ali umijte si lase, svoja oblačila sušite v sušilniku in ne zunaj. Tako boste težave z alergijo znatno omilili in jemanje zdravil morda sploh ne bo potrebno. Pred jemanjem zdravil se posvetujte z zdravnikom.

Jaz sem tudi alergična na cvetni prah, V tem obdobju sem prav uboga.
Ker tudi sama še vedno dojim (18 mesecev) nisem do sedaj jemala nobenih zdravil. MI je pa včeraj pedijatrinja svetovala kapljice za oči LIVOSTIN in pršilo za nos LIVOSTIN. Tudi v navodilih piše, da se ne izloča v mleko.

LP

New Report

Close