Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija in dermatitis

Alergija in dermatitis

Spoštovani,

Leta 2006 sem bila na prick testiranju za inalacijskimi alergeni. Takrat so ugotovili, da sem alergična na: cvetni prah, hišni prah, brezo, lesko, mačjo dlako, pasjo dlako.

Danes sem pa ponovno bila na tem testiranju, vendar poleg ihalacijskih alergenov so mi naredili še teste za standardne alergene. Tu pa so odkrili, da sem alergična samo na: lesko, trave(travniški mačji rep,travniška latovka  dišeča boljka, trpežna ljuljka, navadna pasja trava), pršice v moki, histamin-pozitivna kontrola. Vse ostale takratne alergije(iz leta 2006) pa so izginile.

Sem pa zbolela tudi za pruritus na podlagi atopijske konstrukcije.

Druge bolezni ki jih še imam so: epilepsija, mešana aksiozna motnja, inkotinenca, težave z ščitnico, zamaščena jetra,obraba kolena, bronhialno astmo, palatoshizo

Sedaj pa me zanima, kaj mi lahko svetujete, glede na današnjo prick testiranje? Kaj lahko sploh še zauživam? je možno, da so alergije izvenele ali so se dejansko samo protitelesa ustvarila, da jih danes telo ni zaznalo kot alergijo? Kako naj postopam naprej?

Sem pa stara šele 38 let.

Prosim za pomoč. Sem vsa obupana. Strah me je.

 

Dober dan,

Današnji testi so praktično identični tistim iz leta 2006. Cvetni prah leske in breze je isto kar se alergije tiče, trave (travniški mačji rep,travniška latovka  dišeča boljka, trpežna ljuljka, navadna pasja trava) so isto kot cvetni prah, pršice v moki je narobe, to je “moknata pršice”, ker pod mikroskopom izgleda, kot da je posuta z moko in je isto, kot je bil včasih hišni prah. Tak rezultat testa in 20% ljudi. Torej niste nič posebnega. Če prav razumem, sprašujete, kaj lahko jeste? Vse. Sicer je verjetno zdravnik, ki je naročil teste tudi povedal, kaj testi pomenijo in vam tudi svetoval glede zdravljenja, če ga potrebujete.

LP

 

Pozdravljeni, hvala za odgovor. Zdravnica je samo mi dala seznam kontraindikacij pri prehrani, na podlagi teh ugotovljenih alergij in ko sem prebrala kaj naj nebi smela jesti sem se prestrašila, dejala pa je še tudi, da bom mogla začeti jemati antihistaminike in poskušati se čimbolj izmikat tem hranam.

Kot kontraindikacija k tem alergijam so pa dejali tako:

Pelod breze(jabolka, hruške,košičasto sadje,jagode,črni ribez,kivi lešniki,arašidi,orehi,mandelji,zeli in zelišča(janež,poper,paprika,kari,kumina,koriander,zelena),paradižnik,krompir,jajčevrc,korenje,soja,pelodi keske,jelše,bresta,gabra))

Pršice(morski sadeži(garnele,raki,rakovice,lignji,polži)

Pelod trav(žita(pšenica,ržena moka, ovseni kosmiči,ječmen,ričet,koruza,riž), paradižnik,grah,soja,arašidi)

Histamin(svinjina,fižol,čokolada,banane,paradižnik,stročnice, kot so arašidi,alkohol,citrusi,oreščki, zlasti orehi in indijski oreščki,živilska barvila,naravne arome v nekaterih živilih

in ko to prebiram, ne vem kaj še obstaja, kar bi lahko jedla.

enostavno me je strah.

Dober dan,

predlagam, da me vaša zdravnica kontaktira, da jo poučim. Hvala za tole sporočilo, komaj verjamem, da se kaj takega lahko dogaja. Mimogrede, histamin je v kožnih testih samo kot pozitivna kontrola, da se da teste odčitati.

Navodila za zdravljenje sledijo temu, kakšne težave ima bolnik, na pa, kakšen je rezultat testov alergije.

LP

a ha ok. Razumem. Ampak takšne stvari sem dobila od specialistke za te stvari. Zato sem se prestrašila, ker mi ni jasno, kaj bi lahko jedla, še na podlagi teh dejstev, ki mi jih je dala

Zato sem se obrnila na pomoč k vam.

Pa še enkrat hvala za odgovor.

New Report

Close