Najdi forum

Ze nekaj mesecev imam vnetje dlesni in zobozdravnik domneva, da je to alergija na material umetnega zoba. Najti moram alergologa, ki bi to preveril, a kot kaze, se s tem ukvarjajo le redki. Zaenkrat sem nasla le enega, a je zelo dolga cakalna doba, mene pa v ustih strasno pece in skeli. RAda bi to naredila cimprej, da bi se znebila problema. Morda veste, kje bi to lahko opravila cim prej?

SPoštovana Nynan,

z odgovorom vam ne morem pomagati.
Potrebujete alergologa (mislim, da jih je kar nekaj), ki bo ugotovil, ali ste preobčutljivi na uporabljen material ali ne, ne vidim razloga, da bi to moral biti nek posebno usmerjen alergolog….

Žal je tako, da mi nihče noče narediti tega testa. Poklicala sem jih precej, prosila, s seboj bi prinesla tudi material, a njihov odgovor je bil, da se z alergijami na kovino ne ukvarjajo, ampak le z alergijamo na hrano, trave… Že zdavnaj mi je na podlagi izkušenj postalo jasno, da je današnje zdravstvo katastrofa, a očitno tudi če plačaš, ni več dovolj. Le ena ambulanta je, ki bi mi naredila ta test, a šele pozno jeseni. Do takrat pa moram kot kaže trpeti pekoče bolečine v ustih in imeti krvaveče in zatečene dlesni. Dve leti torej… Upam, da bom ob analgetikih do takrat zdržala, skrbi pa me, da se mi bodo začele odmikati dlesni.

Spoštovana Nynan,

pri tem vam ne morem pomagati.
Če so težave tako hude in menite, da je kriva kovina v prevlekah, potem naj vam zobozdravnik prevleke odstrani in izdela vsaj začasne iz kompozitnega materiala. Stanje bi se potem moralo umiriti, alergijo pa vseeno lahko dokažejo testi, ki jih boste opravili jeseni. Srečno!

New Report

Close