Najdi forum

alergija

Pozdravljeni!

Pred 7 leti so mi ugotovili alergijo na: hišni in cvetni prah, pršice, breze, trave, pleveli, pse, mačke. Kar naprej sem pokašljevala (suh kašelj). Claritin, homeopatska zrnca in magnetna resonanca mi niso pomagali, šele neka inekcija z zdravilom iz Nemčije je bila uspešna. Super je bilo vse do poroda pred petimi meseci.

Od poroda naprej pa me obliva vročina. Če malo bolj delam se spotim, ponoči postanem vsa mokra po hrbtu, vratu in prsih. Poleti mi je bilo logično potenje, sedaj pa ne. Po potenju me zebe in potem začnem smrkat in kašljat. Nos imam kar naprej “zabit” (poln, ven pa ne gre nič kaj dosti), da moram dihat skozi usta.(Seveda je moj sine prednost, zato traja preden se preoblečem mokra oblačila. )

Sedaj ne vem več kaj je to, je prehlad ali se je alergija ponovila? Kaj pa to potenje, je morda vzrok tudi ščitnica, prej nisem imela problemov z njo? (Še dojim in nimam menstruacije). Je morda potenje vzrok prevelike teže? 7 kg imam več kot pred zanositvijo. (70 kg 162 cm)

Hvala za pomoč!
melita

Pri prekomernem potenju je lahko vzrok zakisanost telesa ali, kot že sami ugotavljate, hormonski sistem. Če je vzrok zakisanost, lahko sami ugotovite z merjenjem pH urina. Hormonski sistem pa je več kot ščitnica, pri vaših težavah bi prej pomislil na nadledvično žlezo.

Seveda vam svetujem, da si poiščete terapevta in se na pravem koncu lotite zdrvljenja.

Pri hormonskih težavah in preveliki teži pa v splošnem priporočam dieto z zelo malo ogljikovih hidratov (in nič sladkorja). To je dobro tudi pri zakisanju.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close