Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija alergija?

alergija?

Pozdravljeni!

Sem 26 letno dekle s kronično obliko atopijskega dermatitisa in pogostimi težavami z očmi. V povprečju dvkrat letno se mi pojavi vnetje oči, katerega vzrok je težko dognati. Osebna zdravnica meni, da je konjuktivitis alergijskega izvora, medtem ko na očesni kliniki v Lj niso izključili morebitne bakterije. Lanski konjuktivitis sem zdravila s kortikoidnimi kapljicami, zato je bilo stanje zelo hitro dobro. Sama uporaba Livostin kapljic ni bila učinkovita.

Letos se je vnetje zopet ponovilo. Beločnica je postala povsem rožnata, nabirati se je začel gnoj, najprej zelo tekoč, potem vedno gostejši. Dobila sem kapljice Tobrex, po katerih naj bi bilo stanje v treh dneh dobro. Zanima me, če lahko sočasno uporabljam kapljice Livostin, glede na to, da se ne ve ali gre za alergijo ali bakterijo in kako dolgo moram uporabljati Tobrex? Imam tudi mazilo.

Za kakršenkoli nasvet se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan!

Urška

Menim, da ni nič narobe če zraven Tobrexa prejemate tudi Livostin. Če gre za enako stanje na OBEH OČESIH gre lahko ponovno (verjetno?) za alergijo in mogoče ne bi bilo narobe , če bi prejemali tudi kortikosteroidne kapljice. Za to menim, da morda pri pregledu omenite, da ste lansko leto prejemali kortikosteroidne kapljice po katerih vam je bilo hitro boljše (le v primeru, če sta prizadeti OBE OČESI). Seveda pa je potrebno zraven zdraviti tudi gnojno vnetje, ki ga opisujete. Skratka te težave je lažje pozdraviti, če vidiš kako stanje dejansko izgleda, upam pa, da sem vam vsaj malo pomagala.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close