alergija??
moj 5 mes. star sin ima ze pribl. 1,5 ali pa 2 zelo suhe madeze po telesu. predvsem mocni so na nartih (tam se je vse tudi zaceo) in zapestjih. nimam obcutka, da bi ga srbelo. ti madezi so rdeci, vendar ne vedno. vcasih je koza samo izredno suha. ko sem se dojila, sem sla na dieto pa ni bilo nic bolje, se nadaljuje tudi zdaj, ko sva na flaski, pa tudi neko mazilo so nama pripravili v lekarni po narocilu pediatra, vendar ni slo na bolje. zdaj sva dobila napotnico za k alergologu.
zanima me, ce imate s tem kaksne izkusnje? na kaj bi bil lahko alergicen? naj omenim, da si se mu novi madezi pojavili tudi na komolckih.
hvala za odgovore.
Ojla pikec,
tudi pri nas se odvija podobna zgodba.
Nekje pri dveh mesecih se mu je na stegenčku pokazal mali lišajček (rdeč, suh), ki se je počasi razširil po celih nogicah pa potem na trebušček in rokice, zdaj jih ima že tudi po hrbtku. Pediatrinja nam je dala napotnico za alergologa, kjer smo bili teden nazaj. Testi so bili negativni. Odpravili smo se tudi k homeopatinji – pediatrinji, ki nam je razložila, da pri tako majhnih otročkih pogosto prihaja do takih težav in da se velikokrat zgodi, da so testi alergij negativni. Dala nam je zdravila (ki temeljijo bolj na okrepitvi imunskega sistema) in nam pojasnila, da pri otrocih, s tako kožo, te težave ponavadi izzvenijo nekje do enega leta, če seveda niso vzrok kake alergije. Ponavadi se zadeva poslabša, ko pride do oslabitve imunskega sistema. Priporočila nam je, naj ne uporabljamo na tako nežni kožici nobenih agresivnih krem (Elocom..tanjša kožo), še najbolj priporočljivo je oljčno, hladno stiskano olje in čim manj kopanja (morda vsake tri dni) zelo na hitro, samo z vodo in seveda masaža, ki pomaga K boljši prekrvavitvi kože.
Skratka, tudi nam je alergologinja predpisala Elocom, ki ga nisem šla iskat, zadeva tako ali tako zdravi samo od zunaj za povrh pa še kožo tanjša, to pa prihaja od znotraj, tako da… mislim, da bodo homeopatska zdravila rešila našo kožico.. Že razlika med obemi obiski je bila očitna. Homeopatinjo je zanimalo popolnoma vse o otroku, od tega na katerem boku spi, kaj je, kako ga negujem…do tega kako se odziva na obiske… medtem, ko mu je alergologinja poslušala srček, in mi postavila nekaj osnovnih vprašanj, mi predpisala Elocom in to je blo to..
Človek je veliko več kot samo to kar je in kaj daje nase…treba je preučit celoto ne samo navade.
LP
D.