Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija

alergija

Spoštovani!

V decembru 03 je bil naš deček hospitaliziran z diagnozo obstruktivni bronhitis. Takrat so mu naredili alergijske teste, ki so pokazali, da je alergijo na kravje mleko in jajce (izvleček iz izvida: celokupni IgE: 185, proti jajčnemu beljaku: 1,48, proti mleku: 1,38, proti rumenjaku: pod 0,35, proti pršici: pod 0,35). Pri tem ni bilo kožnih reakcij.
V oktobru 04 smo odšli na testiranje v alergološko ambulanto Pediatrične klinike. Standardni kožni testi so bili negativni, z izjemo jajca. Zdravnica je odredila krvno preiskavo samo za mleko in sojo, ta je pokazala: specifični IgE proti mleku 0,42, proti soji, katere preparate sedaj največ uživamo pa pod 0,35. Na ponovni pregled so nas naročili v oktobru 05.

Sedaj pa imamo kar nekaj vprašanj:
– kaj dejansko pomeni meja 0,35 in manjše odstopanje (0,42) in kaj 1,38
– ali je vrednost 0,42 res tako kritična, da deček ne bi smel že počasi uživati mleka oz. mlečnih izdelkov
– ali se vam ne zdi, da bi testiranje ponovili v krajšem času in sicer zato, ker se držimo prave diete šele od meseca maja 04 – rezultati pri mleku so že opazni? (pozno upoštevanje diete zato, ker nam v pismu, ki smo ga prejeli domov tega niso navedli, pediatrinja pa nas tudi ni opozorila na to dejstvo, šele v maju, ko smo bili drugič v bolnici, je prišlo do takšnega tolmačenja prvega izvida, novih testov nam niso naredili )
– ali lahko uživa ločeno jajšni rumenjak in beljak (npr. pri kuhanem jajcu)
– kaj pomeni še eno leto brez mleka in jajca za otroka te starosti (2 leti, 4 mesece)

Ker do sedaj nismo prejeli zadovljivih odgovorov, vas v dobro otroka in za naše popolno razumevanje, prosimo za natančen odgovor na vsako vpražanje posebej.

Mama

Iz svoji izkušenj (hčera je alergična na mleko in jajca), lahko povem da je meja, za kar smatrajo alergijo oz. je ne, 0,35.
Načeloma pa naj bi bili pregledi, kožni in kvni, vsakih 6 mesecev.

Mi hodimo h dr. Voduškovi, in smo bolj zadovoljni kot smo bili v Pediatrični kliniki.

naj čimprej mine, nina nana

Kakšen odgovor bi pa rad ?
Ker sem ti že enkrat odgovorila mi sporoči, kaj ti iz mojega prispevka ni razumljivo.
Zadovoljstvo z zdravstveno oskrbo je bistvenega pomena. Najdi si alergologa, ki mu boš zaupal in upoštevaj njegova navodila. Tudi na borzi se ne obnese, če imaš več različnih borznih posrednikov.

Spoštovani!

Vrednosti specifičnih protiteles so v mejah normale do 0, 35. Če so bile vrednosti za vašega otroka višje in to celo nad l, 43 so povišane. Otroci prerastejo alergijo na mleko in jajca. Nekako 2 leti priporočamo, da se izogibajo hranjeju z določenim hranilom, nato pa začnemo z majhnimi količinami hranila.
Otrok lahko uživa sojo in rumenjak ne pa beljaka.
Za uživanje mleka se pogovorite s pedijatrinjo, koliko in katero.
Lep pozdrav.

Poskusi z bioresonančno metodo, mene je pozdravila. Skoraj v vsakem večjem mestu se najde kdo s katerim se lahko posvetuješ.
Lp

New Report

Close