Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija alergija???

alergija???

Naš malček dobi pogosto (predvsem takrat, ko je), pikice okrog ust, ki pa izginejo v roku 15 minut. Je možno, da gre za kakšno alergijo ali morda samo preobčutljivo kožo?? Kakšen dan dobi pikice praktično po vsaki stvari, ki jo poje (riž, meso,…), kakšen dan pa sploh ne, čeprav je iste stvari. Praska se pa ne.
Pa še nekaj me zanima. Če je morda na kaj alergičen in kljub temu prihaja v stik z alergenom (ker pač ne vemo, kaj je), ali lahko to izzove kakšno poslabšanje, ali prehod v astmo,…, ali se te stvari pač zgodijo ne glede na to, kako paziš. Najlepša hvala za odgovor,
Neca

Spoštovana Neca,
možno seveda je tudi, da gre za alergijo ob stiku s hrano na koži, lahko pa je vzrok tudi drugje. Običajno je alergijski izpuščaj srbeč. BOlj verjetna je kontaktna občutljivost kože, torej po stiku z neko snovjo. Katere snovi pa so to, je tukaj nemogoče povedati (dodatki v hrani, barvila v hranilih, razni E-ji, ipd.)
Če bi bil otrok alergičen in bi stalno prihajal v stik z alergenom, bi se to slabšalo, razširilo in prav kmalu bi ugotovili natančno, po kateri snovi prihaja do težav. Tako da nekakšen “tih” prehod v astmo, brez nikakršnih znakov, skorajda ni mogoč v tem alergijskem pohodu.

Opazujte, kdaj se pojavljajo izpuščaji, ali je morda po kakšni kupljeni ali pripravljeni hrani, ali je to v času cvetenja … Morda se boste dokopali do odgovora.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close