Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija!

alergija!

Pozdravljeni!

oglašam se prvič, čeprav sem zasledila v vaši rubriki podobne težave, prosim za odgovor! sem noseča 12 t. in me muči hudo srbenje do bolečine po celem telesu. Iz otroštva imam zdravljeni nevrodermitis. bojim se za otroka, težave pa so nevzdržne. gotovo imate izkušnje s Claritinom pri nosečnicah, čeprav se ta tabletka odsvetuje v nosečnosti. kakšna je verjetnost, da bo z otrokom kaj narobe?
koliko naj še počakam in ali bo tabletka rešila ali vsaj omilila hudo srbenje, saj me s tem povezane bolečine izčrpavajo. namesto, da bi uživala v težko pričakovani nosečnosti. koliko moja nervoza ob srbenju vpliva na nerojenega otroka. nosečnici vanji ste včeraj priporočal za umiritev srbenja injekcijo na 1-2 tedna. kakšne so izkušnje pri nosečnicah s tabletami Claritin in injekcijami? so vam znane posledice? pomagajte mi do učinkovitega izboljšanja mojega stanja z vašimi izkušnjami!

Lepa hvala in lep pozdrav!
Ž

Pozdravljeni!

KOt ste verjetno prebrali v mojem odgovoru antihistaminiki , torej Claritine , med nosečnostjo ne pridejo v poštev .
Možnosti za zdravljenje so res majhne, občasno se poslužujemo navedenih injekcij, ki pa so seveda le začasna in skrajna rešitev.
Tudi novejša mazila, ki niso kotrikosteroidi na pridejo v poštev v zvezi z nosečnostjo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close