Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija

alergija

pozdravljeni
po drugem porodu se mi na obrazu občasno pojavlja rdeča oteklina; pojavi se na levem licu kot majhna rdeča packa, ki se nato razširi po licu navzgor in vedno še na desno lice. obiskala sem že dermatologa, ki mi je rekel, da sta oteklina in rdečica posledica alergije (zunanji vpliv) in mi je predpisal kremo elocom. sama sumim, da sem alergična na čistila, saj se mi reakcija pojavi vedno cca 3 dni po tem, ko uporabim kakšno čistilo. ker se mi je 2 x do sedaj zgodilo, da sem istočasno z izpuščaji čutila tudi bezgavke na vratu (na otip so boleče, drugače ne), me zanima, ali je lahko tudi to posledica alergije, ali pa je bolje, da si dam narediti krvno sliko in preveriti, ali ni vse skupaj kaj drugega.
hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, m28

Pozdravljeni!

če gre za alergijo, bi lahko šlo le za kontaktno alergijo, torej, če vam pride čistilo na ta mesta, poleg tega bi isto čistilo naredilo izpuščaj tudi na roki, kamor ga zanesete.

Bezgavke pri alergiji ne zatečejo.

Kaj več vam iz navedenega ne morem pomagati.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close