albanija
Druzba smo se odlocili, da bi letos sli malo v divjino in sicer v Albanijo; zanima me cimvec informacij, predvsem od koga, ki je bil letos tam;
– cez kateri mejni prehod ste sli
– ali potrebujemo mednarodno voznisko dovoljenje
– avtokarta – kupis na meji (sklepam) ali sploh spila ta karta in kaksne so cestne povezave
– prenocisca? so se vedno problem?
– katera valuta je najboljsa za menjavo tam?
in sploh, katere kraje se splaca pogledati, vodica se nisem zasledila…
hvala za informacije!
lep dan se naprej
hoj jest sm bil lani pa predlani dol, obakrat z avtom,
šou sm čez mejni prehod pri Vladimirju(v Črni gori pri ulcinju) in čez prehod Hani Hotit(na severu Skadra)..
ceste so najslabše v evropi(primerjam tud z romunskim in bulgarskim podeželjem) priporošam višji avto…
folk je prjazen samo na obmejnih delih je treba bit bolj nezaupljiv…evre se da menat….
spal sem pa v avtu (oa še en frend) tud zaradi kraje avta…
tudi čistoča je na dno vsaj na ulicah …
za več info mi pošl cifro na mejl
lp j
PS:sploh ne vem če rabiš za dol vozniško(saj kukr vozjo)…
Bili smo pred enim mesecem samo na kratkem izletu iz Krfa v Sarando , z ladjo .Menjava je bila povsod 125 Lek za 1 eur . V Sarandi je celo hotel s 5 (pet) zvezdami , pohvalili so se da imajo celo 2 (dva) gosta,cena je bila 100 eur za dan . Skoraj nihče ne zna nobenega tujega jezika . V gostilnah ni cenikov in običajno sploh ne vedo kakšno pijačo ti lahko ponudijo . Ne kupuj Skenderbeka ker to sploh ni več to kar je bil . Zdaj je slab šnops rahlo ofarban .Za cene se lahko pogajaš kjerkoli in s komerkoli . Mislim , da je vse tako kot ti je povedal Jure .
kje vse ste se pa vozili? tudi kje po hribih ali pa samo ob morju?
avtokarto ste dobili kje na meji?
a ni nobenih hotelov na poti, razen v Tirani in ob morju?
malce me skrbi spanje, ne bi ravno spala v avtu – kaj pa higiena?? sem malce razvajena glede tega, da se vsaj stusiram zjutraj…
to, da so cene visoke pa cisto verjamem..
kolikor sem brala na webu, cisto nic pozitivnega….mika me pa po eni strani iti tja zato, ker je se vedno divjina in je turizem se v povojih – se ni industrije…..ne maram pa, da me “nategujejo s cenami…
vozil smo se t ud po hribih(nad skadrom) in pa iz tirane (mimo elbasana) v makedonijo (na ohrid)…
cene so bile nizke (10kg lubenica za 150 sit) kokakola v lokalu 100sit(v notranjosti) na morju pa sploh nism bil…
za najti prenočišče je skor nemogoče razen v tirani in verjetno ob morju…
definitivno pa je to najbolj umazana dežela kar sem jih vidu…
dej mi pošl mejl na moj naslov pa ti bom dal mobi cifro-bo bistveno lažje, ker use natipkat se ne da…
pa če kdo to bere k bi tud rad kej o albaniji zvedu loh naredi isto:-)
lp j
Zelo zanimivo