Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje alaergija na zdravilo

alaergija na zdravilo

Spoštovani,
moji mami (75) so ugotovili alergijo na zdravilo SCOPRIL, ki ga jemlje že 13 let zaradi povišanega krvnega tlaka. Ob jemanju novega zdravila Amlopin ima hude otekline nog in večkrat dnevno ji pritisk zelo pade( zgornji pod 100), tako, da se boji, da bo padla po tleh. Zdravnik ji ne želi zamenjati zdravila, kljub temu, da so svetovali na Golniku in tudi splošni zdravnik ki ga je mama ob odsotnosti njenega lečečega zdravnika. Večkrat mu je povedala, za te padce pritiska in da ima doma kar nizek pritisk, pri zdravniku pa ima vedno visokega. Zdaj je za 14 dni prekinila z jemanjem zdravila in se njen pritisk vsak dan giblje zjutjraj med 140-142/ 80-75, pulz med 69-75, zvečer je včasih nižji (če gre na dolg sprehod) ali pa podoben jutranjemu. V teh dneh, ko ne jemlje tablet ni imela niti enkrat slabosti in niti pritiska nižjega od 100.
Vsak dan poje en strok česna in to je vse, kar vzame za zniževanja pritiska. V lekarni so nam svetovali čaj bele omele in kapljice iz oljčnih listov. Zanima me, ali so sestavine v teh dveh pripravkih zanjo lahko alergene, glede an to, da je bila ugotovljena na alergo testu samo alergija na Scopril.
hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,
česen in prehranska dopolnila niso ustrezno nadomestilo za zdravila. Zdravilo Amlopin je na trgu v različnih odmerkih, jemanje zdravila zvečer po navadi zmanjša težave z otekanjem. Vsekakor svetujem, da si vaša mama redno meri krvni tlak, vodi dnevnik meritev in se oglasi pri svojem zdravniku. Za merjenje se lahko dogovori v svoji lekarni in prepričana sem, da bosta z zdravnikom našla primerno zdravilo zanjo.
Lep pozdrav

New Report

Close