Najdi forum

akviziterji-po telefonu

Kar pike dobim, ko v soboto ob 9h zjutraj zazvoni telefon. Ali je akviziter, ali pa anketa ! :((. Zanima me, če kdo od vas opravlja to delo. Kako se počuti, ko ali če ga enostavno skenslajo bolj/manj prijazno. Moram se pohvalit::)). Pri kenslanju sem vedno prijazna torej, vsaj ne nesramna.

ja, keč je v prijaznosti 🙂
če si taka, potem ti res nihče ne more zamerit

Sinov prijatelj je delal v klicnem centru 3 dni in pravi, da nikoli več. Dobil je številke in klical 400 ljudi za neko anketo. Odgovarjalo mu je 14 ljudi, ostali so ga odslovili z raznoraznimi vzdevki in kletvicami, nekaj jih je bilo celo tako prijaznih, da so mu na lep način povedali, da nimajo časa odgovarjati.
Tudi sama sem alergična na te ankete in ne vem zakaj tel. operater ne omogoči, da se ne nadleguje ljudi, ki tega ne želijo.
Naprimer, da ima uporabnik tel. nekakšen znak ali pisk proti temu.
Mi razmišljamo o odklopitvi stacionarnega tel., novi trend je sedaj tudi anketiranje na mobilne telefone.
Vem, da je nekomu to služba, ampak mi grejo ankete in akviziterji, ki težijo na živce!

Da ti zasluzis svojo placo, mora nekdo tudi po telefonu nekaj prodajat ali anketirat.

Veliko bolj kot zavarovalnica ob 8.30 zjutraj me pogreje razmisljanje, da je posteno delo samo tisto, kar sam naredis s vojimi rokami, da vse ostalo je pa mesanje megle! Ku*** bi ti prodal tisto, kar si skup sklanfal, ce ne bi bilo tiste anketarke ob 8.30 zjutraj! Prevec smo odvisni eni od drugih.

Sem študentka in sem leto in pol delala pri eni izmed raziskovalnih agencij ankete po telefonu. Zelo veliko ljudi te skensla… veliko izmed njih zelo neprijazno ali pa samo odložijo slušalko, kot da ne bi mogli reči samo: hvala, nasvidenje. Po določenem času postaneš imun na tak odziv, se sploh ne obremenjuješ s tem in pač kličeš dalje.
Zato pa sem bila vedno še toliko bolj vesela ljudi, ki prijazno povedo, da ne želijo sodelovati v raziskavi ali nimajo časa. Saj pa nisem nič silila, vso pravico imajo zavrniti, jaz pač kličem, ker je to moja služba. Ljudje, ki pa so bili celo pripravljeni sodelovati in se prijazno pogovarjati z mano so mi pa itak polepšali cel dan 🙂 Ker, priznam, je včasih na kako daljšo, nezanimivo anketo, kjer se ti zdi, da se vprašanja non-stop ponavljajo, res tečno odgovarjati…

Tako da ni nič narobe, če ne želite odgovarjati, samo povejte, da ne boste in je to to… ni se potrebno dreti in razburjati.. nihče vas ne sili.

Pomislite pa, da se ankete delajo z določenim razlogom, da pride do določenih izboljšav, ki bodo na koncu koristile prav vam…

Aja, da še enkrat povdarim – govora je bilo o anketah po telefonu. Akviziterjev in prodaje po telefonu ne podpiram 🙂

Potem sem bila jaz med “prijaznimi” ;).Ponavadi rečem, da nimam časa.

To lahko storiš sama – enostavno se izbrišeš iz telefonskega imenika.
Mi smo tko nardili in zdaj imamo mir.

Če ne želite, da vas še naprej kličejo, jim lepo razložiš, da zahtevaš, da te zbrišejo iz njihove baze.

Po zakonu so to dolžni storit. Meni je ena sicer enkrat neki sikala, da se moramo potem izbrisati iz imenika, pa to ni res. Čisto dovolj je, da podjetju iz katerega kličejo pa rečeš, da ne želiš, da te še kdaj kličejo. Če še vedno klicarijo, jih lahko prijaviš. in potem plačajo kazen, ki ni majhna.

Jaz vse akviziterje kenslam, na ankete pa včasih celo odgovarjam.

Ker je nekako kar preveč tovrstnih zavarovalnic, služb za anketiranje ipd. pridobilo našo telefonsko št., kljub temu, da ni bila v imeniku in da nismo sodelovali v nagradnih igrah, smo zamenjali številko in operaterja. Št. imajo samo moji in moževi starši in dve najboljši prijateljici. Super.
Še poštar mi ne sme v nabiralnik tlačit reklam, če tega nočem, klici po telefonu pa so pravo nadlegovanje.

Sam ponavadi klic preusmerim na plačljivo 090 linijo, tako da si naredijo lep račun za telefon….

kako to nardiš?
Dvigneš telefon, se oglasiš, in ko slišiš akviziterja, prevežeš na 090 … ?
No, me res zanima …

To lahko storiš sama – enostavno se izbrišeš iz telefonskega imenika.
Mi smo tko nardili in zdaj imamo mir.[/quote]

Mi tudi nismo v imeniku že vsaj 2 leti, pa nas še vedno kličejo. Zadnjič sem eno vprašala, kje so dobili mojo telefonsko in je rekla da v imeniku. Takrat sem pa tudi jaz ‘ven padla’ 🙁

kako to nardiš?
Dvigneš telefon, se oglasiš, in ko slišiš akviziterja, prevežeš na 090 … ?
No, me res zanima …[/quote]

Se moraš dogovoriti na Telekomu – nekaj plačaš – ampak meni zaenkrat prihodki od te linije pokrijejo ta strošek.

Meni se je že “maščevalo”, ker nimam nikoli časa za odgovarjat na ankete (penzionisti nimamo časa). Zadnjič me kliče fant iz ene firme, in ker tam dela znanka, se odločim, da bom odgovarjala na anketo. Fant me vpraša, kolko sem stara, in ko mu povem, mi reče, da anketirajo samo ženske do 39 let.

To mam zdaj … prestaraaa tudi za anketiranje :)))

Hm, jaz pa delam kot telefonistka in vam povem, da kot profesionalka takoj začutim kdo je pripravljen na pogovor in koga sem zmotila. Velikokrat že sama predlagam, da zaključiva pogovor, ker je stranka nezainteresirana. V glavnem so ljudje prijazni, ker sem tudi jaz naravno prijazna in umirjena. Naj povem še to, da mnogokrat komu tudi mi polepšamo dan, saj prijazno poklepetano s kakšno ostarelo in osamljeno osebo. V takem primeru mi to prav polepša dan, čeprav že v naprej vem, da to ni naša potencialna stranka. Najbolj hudo pa je, ko so podatki v telefonskem imeniku stari in povprašujem po že pokojnem družinskem članu. Včasih je to mlad človek in se je že zgodilo, da sva obe mamo, ki sem jo poklicalo na koncu jokale.
Ja, tudi mi zoprni anketarji in telefonisti smo ljudje in poznam jih še veliko, ki to službo delajo z veseljem tako kot jaz.
Je pa zaželjeno, če vas naš klic zmoti, da nam samo prijazno sporočite, da vas informacija ne zanima in da ne želite da vas v prihodnje kličemo – blokada stranke.

Če je zasebno stanovanje in zasebna telefonska številka nimaš kaj klicariti, nas nadlegovati in motiti zasebnega družinskega življenja, pa naj bo to anketa, razni prodajalci…ali karkoli drugega !!!

Vsi ste zelo nesramni, med vami ni nobene razlike! Kaj če bi vsi tako počeli. Pustite ljudi na miru, naj ima vsaj doma svoj mir!!!

Simpl k pasulj. Nimam stacionarnega telefona. Blažen mir!

Če je zasebno stanovanje in zasebna telefonska številka nimaš kaj klicariti, nas nadlegovati in motiti zasebnega družinskega življenja, pa naj bo to anketa, razni prodajalci…ali karkoli drugega !!!

Vsi ste zelo nesramni, med vami ni nobene razlike! Kaj če bi vsi tako počeli. Pustite ljudi na miru, naj ima vsaj doma svoj mir!!![/quote]

Naj se ti to kar daješ 100x povrne, baba Hudičeva!

Vsi ste zelo nesramni, med vami ni nobene razlike! Kaj če bi vsi tako počeli. Pustite ljudi na miru, naj ima vsaj doma svoj mir!!![/quote]

Naj se ti to kar daješ 100x povrne, baba Hudičeva![/quote]

Sej se jim bo, ne sam 100x ampak 1000x tem hudičevim nesramnim nadlegovalcem samozvanim telefoniostkam, anketarjem, zavarovalničarjem…. tud oni bodo hoteli svoj mir, pa ga ne bodo imeli he-he-heeee

Naj se ti to kar daješ 100x povrne, baba Hudičeva![/quote]

Sej se jim bo, ne sam 100x ampak 1000x tem hudičevim nesramnim nadlegovalcem samozvanim telefoniostkam, anketarjem, zavarovalničarjem…. tud oni bodo hoteli svoj mir, pa ga ne bodo imeli he-he-heeee[/quote]

Pazi, da te ne bo se kap…

New Report

Close