Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija akutni limfadenitis

akutni limfadenitis

Ponovno pozdravljeni. Se opravičujem, ker vas ponovno obremenjujem z vprašanji (pisala sem vam že o povečanih bezgavkah).

Danes je mala dobila izvid od UZ. Ker je sobota, pa še sama sem kar malo neučakana in v skrbeh, vam zato spet pišem.

No, na izvidu piše, da je ščitnica primerne oblike in velikosti, submandibularni žlezi obojestransko primerne oblike ter homogene strukture, vod ni razširjen; parotidni žlezi obojestransko primerni. Nato pa piše: ob vratnem žilju obojestransko ter ob m. sternokleidomastoideusu so vidne številne ovalne pretežno ehogene formacije s hipoehogenim robom, v katerih prikažem izrazito hiperemijo. Največja desno meri 38 x 19 mm, največja levo meri 27 x 15 mm. Mnenje: Številne patološko povečane bezgavke z izraženo hiperemijo obojestransko na vratu – akutni limfadenitis?

Lepo bi prosila, da mi vsaj malo poveste kaj vse to pomeni.

lp, suzana

Pozdravljeni, Suzana,
čisto razumljivo mi je, da ste zaskrbljeni, saj gre za vašega pikca.
UZ izvid je pokazal, da so vse strukture na vratu v redu. Ob robu mišice obračalke glave pa so obojetransko vidne povečane bezgavke (res velike, desna kar 4×2 cm). Glede na ultrazvočni izgled teh bezgavk preiskovalec meni, da gre za vnetje bezgavk, ki ga običajno zdravimo z antibiotiki.

Zaenkrat vse v redu. Lep vikend še naprej,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close