Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina akutni bronhitis

akutni bronhitis

Pozdravljeni,
pred mesecom dni sem zbolela (vnetje grla in obeh ušes) prisoten je bil izcedek iz nosa ter povišana temperatura največ 39,5 brez kašlja, takrat sem dobila tablete Mariklav za 5-dnevno zdravljenje, dan po prenehanju jemanja zdravila je zbolela moja 11-mesečna hči enako kot jaz močno vneto grlo le brez ušes vendar sve bile vseeno sprejete na kliniko za infektologijo,ker enostavno ni jedla pila je pa bolj malo ni pa dobila zdravil po 10 dneh se je stanje izboljšalo in sedaj je zdrava.Pred 14 dnevi sem pa jaz začela kašljati in sicer suh,dražeč kašelj, ki pa je sedaj obliki napadov,ki so najhujši zvečer in zvečer tudi napadu sledi bruhanje 1x sem samo izbruhala sluz drugače pa izbruham večerjo ali karkoli imam v želodcu.Panatus forte ne pomaga,matični mleček ne pomaga,ihalacije s kamilico pa vedno sprožijo še hujši napad kašlja tudi spanje je moteno,vročine nimam ravno tako tudi izcedka nimam sem pa v nedeljo ponovno dobila vnetje srednjega ušesa ter pijem Ospen 1500 na 8 ur.
Rtg pljuč sem danes opravila izvide dobim v petek me pa zanima kako naj si pomagam,da si ublažim te napade ali vsaj bruhanje to se mi je prvič zgodilo vedno sem bila zdrava,brez alergij tudi kot otrok sem le tu in tam fasala kakšno vnetje grla kakšnih takih napadov kašlja ali bronhitisa pa še nikoli nisem imela.
Počitka ne morem imeti ne vem koliko ponoči me zbuja kašelj čez dan pa je punčka zelo aktivna in ne hodi še v vrtec nato sledijo še ostale vsakodnevne obveznosti tako,da tudi popoldanski počitek odpade vseeno pa kaj naj še naredim sama zase,da bi si vsaj malo olajšala pljuča?
Hvala,Lp

Pri meni pa je dokaj podobno le da nimam nikakršnega vnetja pa vendarle kašelj vztraja že 5 teden po panatusu in trpočevem sirupu sedaj pijem sirup smrekovih vršičkov in čakam ali bo bolje ali ne.

Spoštovani!

Kašelj je pogosta dolgotrajna nadloga. Kadar so takole, kot pri vas izključene možnosti, da bi šlo za bakterijsko okužbo, je najverjetneje vzrok za vztrajanje kašlja ranjena sluznica zgornjih dihal. Pomaga le potrpljenje, da bo to v naslednjih tednih minilo. Vse ostalo na takšen ali drugačen način nekoliko ublaži, a ne more povsem umiriti kašlja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close