Najdi forum

Zdravo! Sam sem pred leti hodil na akupunkturo in moram reči, da mi je pomagala, žal pa me je tudi kar dosti stala. Zanima me kaj mislite o izdelku akupunkturno pero, ki sem ga v sloveniji zasledil samo na tej spletni trgovini. Berem malo tuje forume, dosti pozitivnih komentarjev, enim tudi ne pomaga – ampak kakor vem je tudi s pravo akupunkturo tako, ni nujno da vsakemu pomaga ane?

če ga že kdo ima tole zadevo bom zelo vesel izkušenj, ker ga dobiš za ceno ene terapije in če vsaj malo pomaga je takoj moj.

Spostovani!

Akupunktura in zdravljenje z akupunkturnimi tockami je resna zadeva. Akupunkturno pero bo uncikovito samo v rokah strokovnjaka.

Res je, da vam bo morda pomagal enkrat ali dvakrat, res pa je tudi, da lahko naredite vecjo skodo svojemu telesu in zdravju.

Na primer: recimo, da imate glavobol in uporabite pero, ker je vasemu sosedu pomagalo. Akupunkturnih tock za glavobol je zelo veliko, se vec je kombinacij le teh, ker je vzrokov/vzorcev oz. diagnoz za glavobol po TKM kar 16. Vsaka diagnoza ima svoj protokol in svoje kombinacije, ki so prirejene vsaki posamezni dx.

Predstavljajmo si, da imamo stiri ljudi z glavobolom, ki imajo povsem enake sx.: ostra bolecina v frontalnem delu glave, bolecina za ocmi, rahla vrtoglavica, obcutljivost na svetlobo, zvok in vonjave. Clovek bi sodil, da imajo vsi stirje bolniki isti vzrok glavobola, kajne? Narobe. Vsak od omenjenih bolnikov ima lahko drug vzrok glavobola, ki se zdravi povsem drugace in razlicno od ostalih.

Akupunkturisti v Sloveniji, Franciji, Italiji, Nemciji in ZDA (morda se kj) smo morali cez izjemno dolg in tezak studij. Najprej je potrebno koncati medicinsko fakulteto in potem nadaljevati specializacijo za TKM. Kandidat, ki se zeli vpisati na studij TKM, in je koncal kaksno drugo fakulteto, morda druzboslovne smeri, mora opraviti izpite iz fizike, organske kemije, kemije, biokemije, mikrobiologije, biologije, fiziologije, anatomije, da se lahko vpise na magisterij/doktorat iz TKM. Ali resno mislite, da lahko akupunkturno pero in prirocnik nadomesti zdravnika TKM?

Res je, da nekaterim ljudem akupunktura ne pomaga, vendar je ta procent izjemno majhen. V ta procent ne smemo steti ljudi, ki ne sledijo nasvetom zdravnika; ljudi, ki imajo kronicne tezave mnogo let in pricakujejo, da se bodo povsem pozdravili po 12 terapijah; ljudje, ki ne zelijo spremeniti nacina zivljenja, misljenja; ljudje, ki ne sprejmejo odgovornosti za svoje pocutje…

Moje osebno mnenje je, da je nakup akupunkturnega peresa nesmiselno, ce niste zdravnik TKM.

Vse lepo in dobro vam zelim.

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close