Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Akupunktura kot pomoč pri IVF

Akupunktura kot pomoč pri IVF

Zdravo, dekleta!

V zadnjem Zdravju sem brala prispevek o tem da so zdravniki (v Nemčiji se mi zdi) kombinirali IVF postopke z akupunkturo in da je bilo število zanositev pri ženskah, ki so bile sočasno zdravljene ali stimulirane tudi z akupunkturo – 50% višje kot pri tistih, ki akupunkture niso bile deležne. A ima kakšna med vami kakšne tovrstne informacije, izkušnje… Ali poznate koga, ki se z akupunkturo ukvarja in je zaupanja vreden? Jaz bi poskusila vse, da bi končno uspelo!

Lep dan še naprej!
Hope

Pozdravljene !

Tudi sama sem prebrala članek o pozitivnih učinkih akupunkture. Brskala sem tudi po internetu in našla nekaj vspodbudnih mnenj o večji možnosti zanositve.
Možena osebna zdravnica ima ambulanto za akupunkturo in je “zadevo” izvedla pri dveh pacientkah, ki sta pred tem bili na dveh neuspešnih ivf postopkih. Bila je uspešna.Akupunkturo je izvajala 3 tedne pred transferjem. Tudi sama bom poskusila, saj grem konec avgusta oz. v začetku septembra na transfer zamrznjenčkov.

Lep pozdrav ! Črtomira

Pozdravljena Črtomira!

Kaj ti pa potem ta zdravnik dela pri tej akupunkturi oziroma na kakšen način to poteka?
Ali lahko zdravnica pomaga tudi meni, da bo poseg Ivf-ja uspel, čeprav nisem jaz bolna?
Ali mi lahko poveš še kaj več o njej, tel.??
Lahko mi pišeš na mejl!

Lp, Bianca

Draga Bianca.
Prosim,če lahko prebeš moje sporočilo pod SPET OBUPANA, Mislim,da imava podobne težave.Nima sicer nobene veze z akuponkturo,čeprav bi tudi jaz rada zvedela o temkaj več. Hvala.
Katja s.

Črtomira!
Lepo prosim za ime in tel. številko zdravnice!

Hvala!
Hope

Pozdravljena Katja!!

O tem pa bi lahko razpravljali!!

Kaj te zanima točno?

Lp, Bianca

Drage sotrpinke!

Kot sem že omenila, bom pred naslednjim transferjem zamrznjenčkov poskusila z akupunkturo. Čeprav me nekatere prosite, naj o tem povem kaj več, vam bom lahko povedala šele v prvi polovici septembra, ko bom po končani akupunkturni terapiji opravila transfer.
Za objavo imena ali telefonske številke zdravnice pa moram vsekakor prej dobiti njeno privolitev. Trenutno je žal na dopustu.
Takoj ko izvem kaj novega sledi obvestilo.

Lep pozdrav in prijetne počitnice! Črtomira

Draga Bianca.
Zasledila sem,(če sem prav razumela) dai ma tudi tvoj mož težave.Zanima me,koliko postopkov ICSI sta že imela in kako vama gre.Midva sva bila v maju že četrtič,seveda neuspešno.Šla sva na pogovor k dr.Rešu,podrobno je analiziral našo situacijo in bova poskusila pri njem.Razmišljava tudi o drugih alternativah.Če bi nama omogočli bi poskusili z IUI z dona torjevim semenom.Ali veš kaj o tem?
Hvala.Katja.

Pozdravljena Katja!

Glede donatorja ne vem, ker mislim, da dokler ima tvoj mož vsaj eno živo semenčece imata možnosti za zanostitev. Tako, da mislim, da te ne dajo na donatorstvo, dokler imata sama možnosti.

Jaz sem bila že tretjič na ivf-ju sedaj v septembru pa se naročim na naslednji postopek, moram reči, da že komaj čakam, pa da vidim še to kaj se bo zgodilo.

Ali so ti med vsemi postopki, kaj spreminjali stimulacijo se pravi več injekcij na dan oz.ampul.Gonal ali Pergonal pa kolikokrat česa so ti dali?

Ja tudi jaz sem bila v maju tretjič pa tudi neuspešno moram pa priznati, da nama že gre tudi vse na živce, ker nič ni bilo do sedaj!!!!

Kako gre pa vama? Koliko let imata in koliko časa se že trudita?

Lep dan, Bianca!

Pozdravljena Bianca.
Trudiva se že od leta 97 .Prvi postopek sva imela 99.Dobivala sem po dve ampuli Gonala 11 dni.Pravijo,da je najbolje,če dobivaš čim manj terapije.V tem primeru je to super.Bilo je 10 celic ,od tega tri degenerirane in dva dobra zarodka,tretji pa za nič,tako da ga niso mogli zamrznit.
TUdi midva greva v septembru ponovno na poskus,vendar pri dr.Rešu.Pravijo,da je dobro malo spremembe okolja.
Ciao.Katja.

Katja!

Meni pa bodo po vsej verjetnosti sedaj povečali število ampul, da jih bo baje več(jajčec) nazadnje jih je bilo pet!

Želim vama veliko sreče, nekega dne bo tudi nam uspelo saj že mora, kajne???

Lp, Bianca

New Report

Close