Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Akupunktura in neplodnost

Akupunktura in neplodnost

Pozdravljeni,
Konec oktobra sem sem začela z akupunktuto v centru TKM. Zato sem se odločila zaradi neplodnosti in težav z mehurjem, njihov doktor je ugotovil, da imam prekinjeno povezavo med ledvicami in vranico. Za sabo imam že 10 terapij z akupunkturo, mokso in 3x nalepke v ušesih, ter želiščne tablete. Ne vidim, pa nobenih sprememb. Razen tega, da mi je prvič izostala menstruacija za 40 dni in potem sem jo imela 2x v 10. dneh, zelo močno. Mislila sem bo dovolj terapij, pa pravi, da bi mogla še hodit na 14. dni. Ima kdo od vas podobne izkušnje?

Jaz sem hodila tja, ampak k ženski kitajki pred IVF. Sem potem zanosila, splavila, spet zanosila in rodila. Če je to pomagalo ne vem, ker sem počela še druge stvari, je pa bil rezultat precej boljši kot v prvih dveh postopkih ko nisem hodila. Pa ti sploh veš zakaj sta neplodna? Ker če je problem pri partnerju recimo ali imaš zamašene jajcevode ti nobena akupunktura ne bo pomagala. Pri meni je bil problem visok FSH, torej slaba jajčeca. Sem pa zdaj drugič noseča, čisto natur brez vseh terapij. Tudi čudeži se dogajajo.

Pri meni ni dokazanega nobenega vzroka za neplodnost. Laparoskopija in histroskopija bp, partner po besedah dr Reša nadpovprečen 🙂 Menstruacijo imam redno. Pri punkciji v obeh postopkih je bilo 13 celic, 5. dan v prvem postopku preživele 2., v drugem samo 1. Zato po vsem tem predvidevam, da je ovira predvsem psihična in mi je še težje it v ponoven postopek, ker po zadnjem sem bila zelo dolgo slaba. Ja vsak mesec upam na čudež, pa so potem solze…

New Report

Close