AKUPUNKTURA
Salma, iz prve roke sicer ne…z druge pa tako: šla sem z mamo na akupunkturo, ker jo je bilo strah (ona sicer tega ni hotela priznat), mene pa je tudi firbec matral, kako to zgleda. Glavoboli so jo dajali.
No, in moram rečt, da zadeva ni izgledala nič kaj lepo. Sploh, ko ji je tisto zadevo zabadala noter in vrtela iglice (zdaj te bom pa še bolj prestašila,ja)..iglice so bile sicer zelo tanke, ampak…strumno in dostojno sem se držala zraven mame in pogledovala dol k njej..ampak žena sploh ni reagirala..
Potem mi je rekla, da je pričakovala, da bo dosti hujše, da bo bolelo..da je sicer začutila nekaj malega bolečine, ampak daleč od tega, kar je mislila da bo.
In je potem kar sama pridno hodila na akupunkturo.
Malo strahu ne škodi..sploh prvič je tako..ampak boš videla, da ni tako zlo, kot si predstavljaš. Sicer pa..kaj pa v tem življenju ne boli?? :))
Sploh pa še, če ti bo akupunktura pomagala.
Drži se!!
Hoj, zdajle sem videla, da je Salmo hudo strah akupunkture.
Ce ti mogoce se jaz dodam kako bodrilno, bo kar bolje, ali ne?
No, jaz sem imela pred priblizno 10 leti eno izkusnjo z akupunkuro in sem bila tedaj vkljucena v nek vzorec za manjso raziskavo.Imeli smo 10 kratno obravnavo. Moram ti reci, da je tisto pikanje povsem skorajda nebolece ( Razen ce nisi prevelika mevza!!! ). Seveda se ze cuti malo vbod igle in iglic, vendar ni hudo. Meni je delala terapijo rutinirana zdravnica in se mi je zdelo, kot da me je v trenutku vboda zabolelo tako, kot da bi naprimer stopila na kako iglico, potem dalje pa ni bil problem. Sicer pa smo se tedaj tudi naucili akopresure ( stimulacije dolocenih tock, ki jih potem stimuliras veckrat na dan kot dopolnilno metodo zdravljenja ).
V glavnem kar brez velikih strahov, saj ni problem, ce to izvaja strokovno podkovan clovek…Pa srecno!
Salma, še nekaj bi dodala. Akupunktura veliko bolj pomaga, če se poskušaš v tistih cca 15-20 minutah, kolikor imaš iglice zabodene čim bolj SPROSTITI. Tako energija lažje pluje po telesu in tako sama pomagaš obolelim mestom k boljšemu okrevanju. Če obvladaš vsaj malo avtogenega treninga, ti ne bo težko. Sproščaj počasi najprej noge in navzgor proti glavi.
Ker se bojiš, vem, da ti ta nasvet ta trenutek ne pomaga preveč, vendar akupnktura ne boli (imam iskušnje s 50 tretmaji). Mičkeno zaskeli samo v trenutku, ko ti zabode iglico. Vendar to v primerjavi z vsem, kar se vsakemu dogaja skozi življenje ni nič.
Zapomni si: bolj boš sproščena, bolj ti bo akupunktura “prijela”. Zato, pomagaj svojemu telesu do ozdravitve tudi s pozitivno naravnanostjo in zavedanjem, da ti bo akupunktura pomagala.
Ja še nekaj, na kar te bo verjetno opozoril tudi zdravnik. Nekaj časa po tretmajih se bolezen poslabša, (preden se izboljša), to pa je samo znak, da je bilo zdravljenje uspešno.
Veliko uspeha in zdravlja! Blanche.