Najdi forum

Ali akupunktura kaj boli? Ker eden zdravnik je trdil, da nič, zadnjič pa sem gledala eno zdravnico po tv, pa je rekla, da JE nekoliko boleče. Potem je bil tudi en posnetek, ki je bil sicer brez glasu, toda videlo se je, da je pacientka ob vsakem izvlečenju igle odprla usta! Očitno le ni vse tako nedoložno. Ne gre se za to, da bi se sedaj delali strahopetne ali hoteli narediti iz muhe slona, mislim pa, da je prav, da se stvari korektno predstavijo, tako da človek lahko ve kaj lahko pričakuje in se prostovoljni in informirano odloči, ne pa na podlagi nekih lepozvenečih laži, kjer se vsi delajo kako je vse idelano, da potem misliš, da je s tabo kaj narobe in se ne upaš niti priznati, da te je bolelo. Na akupunkturo sicer ne mislim iti jaz, ampak moj brat in bi rada, da ve, za kaj se gre.

Sama sem že bila na akopunkturi in iz iskušenj ti lahko povem, da popolnoma neboleče ni. Ni pa za znoret. Če ne drugega boli že to, ko ti predre kožo, če prav je bilo za mene bolj boleče to, ko ti iglo malo zavrti. Je pa precej odvisno v katere živse ti iglo zabada. Seveda odvisno od tvojih težav. Meni so se zdeli najbolj boleči predeli na glavi in rokah, okrog dlani. Ko pa so iglo izvlekli me niti ni bolelo. Jaz sicer z akopunkturo nimam dobrih izkušenj, mi ni nič koristila. Je pa verjetno veliko odvisno za kakšne težave gre, malo pa tudi to ali ti v uspeh verjameš ali ne.
Če imaš kake težave ti žlim, da bi čim rej minile za akopunkturo ali brez. Lep pozdrav.

Sama sem bila dvakrat na akupunkturni terapiji. Ni tako, da ne bi nič čutila, bolelo pa tudi ni.

Igel ne zabada v živce, pač pa v akupunkturne točke, ki pa so res nekatere amo bolj boleče kakor druge — predvsem na ušesih.

Se opravičuje, sem se napačno izrazila. Hvala Zinka za opozorilo.

Verjetno ti je jasno da vsaka igla, ki predre kožo nekoliko zaboli. Ko pa igla pride do akupunkturne točke se spet pojavi nekakšen občutek, ki je zelo različen od osebe do osebe, vendar pa večinoma neprijeten in težko opisljiv. In nato je potrebno občasno stimulirati iglo, kar je spet nekoliko neprijetno. So pa točke, kjer je ta bolečina manjša in take, ki so zelo neprijetne, včasih tudi toliko, da se jih pri terapiji celo izogne, če le niso nujno potrebne. Zelo pa je odvisno tudi od tvojega sprejemanja bolečine. Če imaš težave ti svetujem, da se obrneš na koga ki mu boš zaupala in ki ti bo lepo razložil stvari, nato pa poskusi.
Je pa dobra terapija za nekatere težave, izberi pa si nekoga, ki mu zaupaš.
Lep pozdrav

B.

Izberi si nekoga ki ve kaj dela.Jaz sem hodila na akupunkturo kar dolgo, težave niso izginile kar takoj, vendar je pomagalo. Najprej sva se z to gospo “ornk” pogovorili, da je videla v čem je težava, potem so bile pa iglice,ki jih v začetku malo čutiš kasneje pa nič več. Opozorila pa bi na reakcije po parih terapijah, zaradi katerih že misliš, da se je stanje poslabšalo, vendar je to samo reakcija.

lp Tina

Tina mene po prvi terapiji boli vrat. Ali je mozna reakcija ze po prvi?

New Report

Close