Najdi forum

Aktivni paket

Pozdravljeni,
pred parimi leti sem sklenila naložbeni paket za življenjsko zavarovanje pri takratnem KD-ju.
A to sedaj avtomatsko pomeni, da varčujem pri Adriatic Slovenica? Gre pa za aktivni paket (bolj tvegana oblika) – zanima me, kdaj lahko obliko paketa spremenim v bolj ziher?
Hvala.

Pozdravljeni,

s prehodom zavarovalnice KD Življenje na zavarovalnico Adriatic Slovenica je vse obveznosti iz vaše pogodbe prevzela Adriatic Slovenica. O tem smo vse naše stranke pisno obvestili septembra 2013.

V kolikor želite manj tvegano naložbo, vam svetujemo Uravnoteženi ali Konzervativni naložbeni paket, ki sta namenjena vsem, katerih glavni cilj je večja stabilnost privarčevanih sredstev. V tem primeru bodo vaša sredstva manj izpostavljena delniškim skladom. Pri Adiaticu Slovenici pa našim strankam ponujamo tudi Zajamčeni paket, naložbo, ki zagotavlja donos najmanj 2,75 % letno. V primeru, da je doseženi donos naložb višji od zajamčenega, so življenjska zavarovanja z vključenim Zajamčenim paketom lahko udeležena tudi v pripisu letnega presežka. Zajamčeni paket je primeren za vse, ki se želite za določeno obdobje v celoti izogniti nihanjem na kapitalskih trgih.

Svetujemo vam, da se osebno oglasite v eni od naših poslovalnic, kjer vam bomo lahko podrobneje predstavili vaše možnosti.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Koliko časa pa mora preteči, da se oblika paketa lahko spremeni? Mislim da imam sedaj ene 3 leta to sklenjeno. So kakšni stroški zamenjave, pa koliko se to sedaj splača izvesti?
Lp

Pozdravljeni,

sestava Aktivnega naložbenega paketa se pregleda najmanj dvakrat letno. Glede na pričakovanja o prihodnjih gibanjih na kapitalskih trgih se po potrebi določa nova ciljna sestava naložbenega paketa. Sredstva se v Aktivnem naložbenem paketu nalagajo pretežno v delniške investicijske sklade. Lahko pa stranka po enem letu trajanja zavarovanja spremeni naložbo (prenos premoženja oziroma razdelitev premije) v katerokoli drugo naložbo iz trenutne veljavne ponudbe zavarovalnice. Enkrat v koledarskem letu je sprememba naložbe brezplačna.

Za vse dodatne informacije se lahko oglasite v naši [u]poslovalnici[/u].

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni
Glede same spremembe naložbe vam je odgovorila že ga.Sanja.

Na vašem mestu bi se vprašal, kakšni so cilji varčevanja oz. namen, kakšen je časovni aspekt varčevanja in šele potem razmislil, katera naložba vas bo pripeljala do željenega cilja in če je menjava sploh potrebna.

Ali vas menjava naložbe zanima zgolj iz strahu pred vzajemnimi skladi?

Lep pozdrav
Zastopnik

New Report

Close