akrilni lak tessarol
Sonce Rumeno in ostale ustvarjalke,
Praviš da uporabljaš akrilni lak Tessarol prozoren za vso papirno tehniko in za rižev papir. Ali ga lahko uporabljaš na vseh površinah? A se povsod dobro obnese? Koliko stane? A ga dobiš v naši Mavrici? A kaj veš, če so v Papinu že začeli z delavnicami in kakšne so tematike?
Jaz sem do sedaj uporabljala navadno lepilo za laminate, katerega sem razrečila z malo vode. Ena velika flaša, tuba pride, 0,5 l, stane cca 1.000,00 SIT in jo imaš za zelo dolgo. Lepiš laho na vse materiale. S tem, da ko sem lepila po oknu, se je tudi dalo, z večjo količino vode in malo drgnjenja, lepo sprati. Takrat še nisem vedla za folijske barve.
A s folijskimi barvami in prtičkom se da ustvariti kaj tazga za na okno, da se potem lepo ven vidi ? Ali so boljše barve za steklo?
Veliko vprašanj, pa kar počasi se nikamor ne mudi.
Lep november vam želim
Erienne
A se
za vse tehnike lahko uporabljas tessarol ali pa colomin(color medvode) ali pa kateri koli prozoren lak na vodni osnovi.lahko ga uporabljas za vse podlage (les,gips,keramicna plosica,opeka oz. bobroec,steklo…)
cene so razlicne glede na trgovino.ampak tam okrog 1000 sit za plocevinko 0,75 l….dobi pa se v mavrici, merkurju…….skratka v vseh trgovinah z gradbenim materialom.
folijsk barve so v bistvu misljene za steklo (window color) tako da mirno lahko delas prticke s temibarvami oz. prozorno barvo.prosojnost pa je odvisna od prticka…bolj je svetel bolj se lepo vidi skozi in seveda obratno…..
upam da sem ti na nekaj vprasanj odgovorila za ostala pa se katera druga :))))))
pozdravljena.
tessarol akrilni lak se dobi v Mavrici, cena je pa kar precej čez tisočaka za eno piksno. točne cene ne vem. Je še kar dober nadomestek pravega laka za servetno, a tudi tistega uporabljam – sploh za kakšne bolj fine stvari. pri tessarolu eni pravijo, da s časom porumeni. No, teh izkušenj še nimam.
V papinu že imajo predstavitve (za delavnice ne vem trenutno), tematik tudi ne vem, ker so ob torkih, takrat pa jaz ne morem it tja, ker imam eno drugo obveznost vsak torek. So pa ob petih do šestih – listek s seznamom tematik in datumov ima gospa v trgovini pri blagajani.
Pošlji oblikovano (31-10-05 21:32)