akrilne barve
Komaj verjamem, ko berem ta forum, kaj vse prihaja iz pod vaših rok. Bravo!
Mene pa zanima, kaj so to akrilne barve? So to oljne barve, ki jih lahko kupimo tudi v vseh trgovinah z brvami in so za barvanje ograj, pa železa in lesa, pa….? S temi barvami vidim v vaših albumih pobarvane škatle, pa gips plošče, krožnike, okvirje, vlitke iz gipsa in še veliko drugih reči.
Doma imam celo “kolekcijo” teh barv, kakor pravi moj mož, pa me zanima, ali lahko tudi pri teh barvah uporabljam pokajoči lak?
Hvala za pomoč.
olivia13 a te oljne barve so emajl barve? Jaz namreč uporabljam za barvanje škatel kar te (emajl od Tessarola) in se dobro obnesejo.Imajo tak svetleč lesk, ki me pa ne moti. Je pa potrebno pri nanašanju pazit, ker če naneseš preveč barve se potem, ko se suši barva razliva in ni enakomerna.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Lp
Akrilne barve so tiste,ki se mešajo z vodo.Samo na piksno poglej in ti piše gor. Jupol ni akrilna barva,se pa meša z vodo in je uporabna za ustvarjanje.Jaz imam eno veliko piksno bele akrilne barve, barvne pa ta male iz Antusa tele http://www.antus.si/prodprog.php?artikel=01-01 .
Akrilna barva lepše prekriva kot Jupol . Le tega mešaš s pigmenti – recimo Dipi – da dobiš barvo.