akrilna barva v spray-u
Nabralo se mi je nekaj praznih pločevink, v trgovinah sem oprezala za servetki in zdaj me grabi želja po ustvarjanju :-))) V starih postih sem prebrala, da je bolje pločevinke posprejati. No, do tu vse OK. Ampak …. kje kupim akrilne barve v spreju? A samo v hoby trgovinah, ali je to možno dobiti tudi v kakšnem Merkurju ipd??
Hvala in lp.
n.
:-).
Bodo, bodo, če vedo v našem, pa je pod kritiko (no, morda se v zadnjem času vsaj nekoliko trudijo), bodo tudi tam vedeli :-)).
Ti samo reči kje imajo barve v spreju.
Aja, še to – ko boš sprejala, bodi previdna in nanašaj barvo na tanko – raje barvaj 3x. Če premočno sprejaš se barva poceja. Suši se hitro (sploh sedaj ko je toplo) tako da ti ne bo vzelo veliko časa. Pa dobro zaščiti tla tam kjer boš to delala (zunaj seveda).
Pozdravček!
Vidiš sonček naš, zdaj pa si pomagala tudi meni. Vse imam pripravljeno za barvanje stolčka (če se še spomniš), ker pa sem imela s sprejanjem barve dosedaj slabe izkušnje – barva se mi je pocejala in do zdajle se nisem mogla domisliti zakaj. Pri nas rečemo “da ti je nekdo z lajtnge stopil”. To se je zgodilo ob prebiranju tvojega posta – enostavno mi ni potegnilo, da mogoče predebelo sprejam naenkrat.
HVALA!!!! Stolček prihajam!
LP, Dreja
Kakšen lak za razpokanje imaš? Jaz sem do sedaj poznala smo varianto:
barva + krakel lak + druga svetlejša barva. Zdaj spoznavam, da obstajajo tudi laki, ki jih naneseš na prvi lak, pa potem samo naneseš barvo, katero kasneje obrišeš – tako naj bi barva ostala samo na razpokah.
Sicer pa bi rekla, da lahko drugo barvo naneseš tudi z gobico – o tem je govorila Andreja S.
Ampak zdaj razmišljam tako – če misliš pločevinke obdelati z krakel tehniko, niti ne vem, če je smiselno nanašati barvo v spreju – itak potem še enkrat barvaš, tako da ni nujno, da je prva površina povsem gledka.
No, zdaj pa res ne vem kako si si tole zamislila :-)). Povej malo več :-))
Hja, saj bi povedala, če bi vedela :-))) Samo tako na glas razmišljam. Imam pa po mojem čist običajni krakel lak od Rayher-ja. Sem mislila, da to deluje po principu: ena akrilna barva – krakel – druga akrilna barva in da so razpoke potem take barve, kot je ta prva nanešena. Al ni tako???
Ma, bo treba probat, pa bomo vidli ….
lp n.
Ja, točno tako! Si me zmedla potem z tistim lakom na koncu :-)). Seveda želiš polakirati, da bo bolj obstojno vse skupaj.
Potem ti niti ni treba kupovati barve v spreju (čeprav jo imam jaz rada, ker je zadeva hitrejša, kot če barvaš s čopičem).
Kako boš lakirala pa je po moje čisto vseeno. Seveda je tako s čopičem ceneje :-))))))))))
Morgoče bi bilo fajn probat drugo barvo nanašati z gobico (tako kot to dela Andreja S), pravi da pridejo lepše razpoke. Bom probala ob priliki.
LP
No, pa mi je uspelo. V Merkurju sem bila prijetno presenečena nad barvnim spektrom sprejev, a na koncu izbrala kar belega. Pločevinko sem lepo presprejala – hvala sonce za nasvet o pocejanju – potem pa kofetkast servetek gor in danes sem že kuhala kafe iz nove pakunge :-))) Madonca, tako sem ponosna nase, da mi je ratalo, čeprav sem še daleč od vaših umetnij (ja, sem pridelala tud par gubic na servetku). Btw – še možu je nova piksna všeč :-)))))
Sonce in seveda vse ostale hvala še enkrat.
lp n.