Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! akrilna barva – pomoč

akrilna barva – pomoč

Z belo akrilno barvo od Tessarola sem pobarvala jogurtni lonček, ker sem želela narediti servietno tehniko, pa ni bilo nobenega učinka, barva sploh ni nič prekrila. Kje je zdaj zanka???

lp

Probaj najprej s črno.Črna vse prekrije.Samo potem bi morala it čez z večimi namazi bele,da ne bi bila siva.Probaj.
Al pa če kupiš drugo barvo.Ne vem sicer kakšna je ta tesarol,ampak jest uporabljam kar te slikarske akrilne barve,ker lahko tut bolj na gosto naneseš.Ali pa kar belo tempero.
Upam da ti uspe 😉

LP

pobarvaj 2x, al pa 3x…če imaš doma jupol belo, probaj s to.

Ozzy, preveri, če slučajno nimaš lazure – ta ne prekriva…
Isto bi bilo, če bi bila barva preveč razredčena…

Druga fora pa bi lahko bila, da barva ni prejela na lonček (npr. na mastno ne prime) pa si jo s čopičem sproti dol vlekla. V tem primeru poskusi z gobico tapkat v več plasteh, ki se morajo vmes dobro posušit…
Mogoče bi pomagalo tudi, če bi lonček rahlo pobrusila z enim finim brusnim papirjem, da ne bi bil več povsem gladek – tako bi barva bolje prijela. Samo vprašanje, če se ti časovno izplača (kakšno embalažo iz malo trše plastike že, lončki pa – ne vem, no – po moje bolje drugega vzet :))

Glede drugih variant barv – jupol je bistveno cenejši od tempare…

Aja, pa še to – ko boš imela lonček pobarvan. Meni se je kasneje barva luščila, zato sem na drugo posodico čez pobarvano plast dala še plast riževega papirja iste barve, da je barva fiksirana (pobarvano je pa zato, da skrije napise).

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

New Report

Close