Najdi forum

akrilna barva

Prosim ce mi poveste kaksna je akrilna barva, gre potem ko se posusi to z vodo dol, ali obdrzi barvo.
rada bi poslikala skodelico, kroznicek, ki je bila bela in jaz zelim poslikat nekaj svojega.To skodelico bi potem rada prala v stroju, katero barvo in nacin naj izberem.

Če je katera tako prijazna, bi mi povedala se kako naj na tako skodelico uporabim servietno tehniko, da bo potem taka skodelica tudi lahko oprana z vodo ali stroju.

Kupi barvo za keramiko (Prometej ali kaj podobnega)…po nanosu zadevo “spečeš” v pčici in ostane…..akrilne barve bodo šle dol s pranjem in drgnjenjem…

O mediju za porcelan (mora biti poseben medij za servietno tehniko) lahko preberes vec tukaj:

Navodila pa imas tukaj:

Sama ga se nisem uporabljala, zato izkusenj nimam.

Akrilna barva gotovo ne bo obstojna, sploh ne v pomivalnem stroju.

Vec o barvah za porcelan izves tukaj:

Se navodila za uporabo:

Pa prijetno ustvarjanje ti zelim.

Jaz ti samo dodajam, da tudi barve za steklo in porcelan niso obstojne, če jih pereš v stroju. Tudi, če jih “zapečeš”. Nekajkrat ja, a gre sčasoma dol.

Če se potrudiš in narediš lep lonček, se potrudi ga oprati na roke!:))))

Akrilna barva obstoji pri občasnem pranju (recimo jaz imam vaze barvane z akrilno barvo) – bolj samo spiranju. Drugače ne.

Tudi jaz kar prikimavam, kar je napisala Kate. Sem enkrat iz firbca poskusila oprati skodelico v pom. stroju – poslikano s temi barvami in potem obdelano v pečici in je res, kar je napisala Kate. Gre malo po malo dol in res se splača oprati take krasne unikatne izdelke na roko.

Pu

New Report

Close