Najdi forum

pozdra. zanima me da li je istina da li su prištevi na određenom dijelu lica povezani s točno određenom bolesti? da li je to istina? često znaju takvi članci kružiti po internetu.

[attachment=0]zena lice koza.jpg[/attachment]

Poštovana,
istina je da se akne na određenim djelovima lica obično vežu uz bolesti određenih organa ili organskih sustava. Smatra se da danas oko 15% žena i 5% muškaraca imaju akne u odrasloj dobi.
One se najčešće javljaju na koži donje trećine lica, bradi, uz donji rub donje čeljusti i vratu. Vezane su uz različite etiološke čimbenike kao npr. promjene razine hormona tijekom ciklusa, sindrom policističnih jajnika, perimenopauza i menopauza.
Na pojavu akni u odrasloj dobi velik utjecaj također ima i prehrana (prekomjerna konzumacija hrane visokog glikemijskog indeksa), ali i razina stresa kojoj ste izloženi.
LP, dr.Rotim

imam samo 18. nadam se da kod mene nije vec menopauzda 😀 ja ih imam puno na vratu tocno ispod celjusti i nemam pojma zasto. svaki dan temeljito perem lice i vrat

Poštovana,
obzirom da vodite brigu o koži, a problem se ne smanjuje niti nestaje u Vašem slučaju onda predlažemo ginekološku obradu 🙂
LP, dr.Rotim

koji bi bili vasi savjeti za uklanjanje akni. posebno me zanima donji dio lica, brada i vrat te jos i prsa.

Poštovana pozdrav!
Naša preporuka je svakako prvo napraviti ginekološku obradu obzirom da se akne na donjem dijelu lica, bradi, rubu donje čeljusti i vratu vežu obično uz ginekološku problematiku.
LP, dr.Rotim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close