Akne, seb. dermatitis
Pozdravljeni,
noseča sem 8 tednov in sem dobila pravi pravcat napad aken po obrazu in dekolteju. Uporabljam kremo Vichy, ki mi kar pomaga, pa me zanima, ali menite da je to škodljivo, glede na to, da to verjetno ni tako močna krema kot tiste ki jih npr. predpiše dermatolog.
Poleg tega imam tudi seboroični dermatitis, ki se mi pojavlja že dolgo let občasno, tudi sedaj, in za to uporabljam Oronazol kremo (vsebuje ketokonazol, proti glivicam), ki mi pomaga. Tudi za to berem v navodilih da naj se je ne bi uporabljalo v nosečnosti oz. da se je treba posvetovati z zdravnikom, ampak če se ne namažem je zadeva huda in se širi in ne izgine tako da ne vem kaj sicer narediti, ker za to druge kreme praktično ni, kakor mi je pojasnil dermatolog.
Zanima me torej, kaj menite o uporabi teh krem.
hvala in Lp
obe kremi v obsegu, ki ga navajate (obraz, dekolte) lahko uporabljate tudi v nosečnosti.
Spoštovani..
Sem v 11 tednu nosečnosti in rabim vašo pomoč. Težave z alergijo imam že od otroštva. Pojavlja se mi na začetku spomladi in poleti, v jeseni in pozimi izzveni. Najhuje je na področju od prstov proti zapestju, na hrbtni strani dlani, kjer je prisotna srbečica in rdečica. Do sedaj smo omenjeno zdravili z kremami in zdravili ( kortikosteroidi ).
Moja ginekologinja mi je odsvetovala zdravljenje z kortikosteroidi tekom nosečnosti, me pa zanima naslednje. V lekarni je na razpolago krema DERMALEX REPAIR za zdravljenje atopičnega dermatitisa, ki naj bi bila primerna tudi za majhne otroke in ne vsebuje nobenih škodljivih sestavin ( brez kortikosteroidov, zaviralcev kalcinevrina, umetnih barvil, dišav in parabenov ).
Ali lahko omenjeno kremo uporabljam v nosečnosti, vsaj da omilim situacijo?
Hvala za odgovor.
Omenjene kreme sicer ne poznam, vendar, če nima nobenih “disklejmerjev” o potencialni škodljivosti, je v prosti prodaji in vam bo prinesla olajšanje, potem mislim, da njena uporaba ni problem.