Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija akne pri dojenčku

akne pri dojenčku

Moj sin ima že od rojstva akne po obrazu. Najprej jih je imel po celem obrazu, sedaj pri skoraj enem letu pa po ličkih. Akne so včasih skoraj nevidne(koža je gladka), včasih pa ima obdobja, ko so akne velike rdeče bule. Zdravniki so najprej govorili, da je alergija, dermatologinja pa je rekla, da ni, da so to akne.
Zanima me od kod dojenčku akne? Vem, da videz ni (zelo) pomemben, vendar me skrbi, da bo imel akne celo življenje, če jih ima že kot dojenček. Res nikoli še nisem videla dojenčka z aknami, zato me zanima, kako pogost je ta problem? Sicer pa še dojim, in ali je možno da je to povezano tudi z dojenjem?

Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Na žalost niste napisali starosti dojenčka.
Pojav aken pri otroku ni tako redek. Večinoma je posledica hormonskih vplivov matere, tako da v nekaj mesecih izzvenijo.
V kolikor pa trajajo več kot pol leta, pa je potreben pregled pri endoksrinologu.
Večinoma pa izzvenijo pred enim letom starosti.

Pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.
Star je 1 leto. Za endoksrinologa pa slišim prvič, in tudi pediatri ga niso nič omenili. Ali je to podobno kot dermatolog? Pri njem smo že bili, dobili smo kremo Klimicin T in negovalno kremo. Žal se stanje ni bistveno izboljšalo.
Ima pa po ličkih, če pogledaš od blizu, luknjice in velike rdeče mozolje. Ga pa še dojim, tako da ne vem ali bi se stanje izboljšalo, če bi prenehala.
hvala in lp

Pozdravljeni!

Napaka pri tipkanju: endokrinolog-specialist pediater, ki se ukvarja s hormoni.
Glede na to , da dojite, počakajte, negujte kožo s čistilnimi geli za aknavo kožo, potrebno pa je ukrepanje le, če bi prihajalo do brazgotin.

Pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close