Akne-mozolji in srbenje
Kako se spopadate z mozolji, aknami in srbenjem? Srbi me vsa koža, če se namažem z adermo ali eucerinom, je bolje, ampak potem imam goro mozljev, vsepovsod, da dekolteja, brade, čela in nosu ne imenjam posebej. S čim ste se lotevale te, baje pogoste, nadloge? Z običajnimi pripravki (kreme, geli) proti mastni in mozoljasti koži ali kako? JAz nikoli nisem imela kakih posebnih težav z mozolji, niti v puberteti ne, zato sploh ne vem, kako naj se zadeve lotim, da ne bom naredila več škode kot koristi. G. in os. zdravnica sta me potolažili, da je to pač del te nosečnosti in da kaj posebnega nima smisla počet. Ali res?
Vsako jutro in zvečer si umijem vrat, hrbet, dekolte z eucerin gelom za nečisto kožo. Eucerin krema proti mozoljem pa mi ne ustreza. Namažem pa se s kremo Cosmerba- rjave barve. Odkar jo uporabljam imam občutno manj mozoljev.
Preiskusila sem že vse živo in zaenkrat ostajam pri tej kremi.
Meni so se v nosečnosti mozolji preselili na vrat in hrbet. GRRRRRRR.
OJ skrbna!
Jaz pa imam to srečo, da je ravno obratno, kožo imam drugače, grozno in nobena krema mi ne pomaga, samo kontracepcijske diane, ki pa jih zaradi tromboze itak nisem smela jemat(če se prav spomnim mi je tudi morje ful pomagalo), sedaj v nosečnosti ni niti 1 mozoljčka. Tako, da je to res stvar nosečnosti. Babice pravijo, da če nimaš čiste kože, da bo punčka;)))) NO, jaz sem mela pri Tadeju tudi kakšen mozoljček pa je fantek, bomo videl kaj bo zdej….
Ma ajd, kakšen mozoljček, jaz imam kožo po dekolteju, čelu, bradi, nosu, kot bi mi jo z zdrobom posul. Potem pa ratajo taki lepi mastni beli mozolji, -bljak! Če stisnem, se vname, če pustim na miru, rata čist trd in ful grd :(, sam se noben ne odseli. Zdaj jih sicer mažem s klimicin rolonom, da se vsaj vnemajo ne.
Darcy, kje se dobi ta Cosmerba in kakšnma je cena? Pipp, kakšen tonik to uporabljaš? Jaz sem na tem področju čista nula, od nekdaj uporabljam blago milo in dobro hranilno kremo in konec, nobenih težav s kožo.
ko me je srbelo, sem se mazala z aloe vero (dobiš v sanolaborju), mozolje pa sem pustila pri miru, ker so baje te posebne kreme proti mozoljem preveč agresivne za nosečnice in jih ni dobro uporabljati. Zdaj, 2 meseca po porodu, imam pravo vnetje mozoljev po hrbtu in moram jemati antibiotike, da se mi bo sčistilo. Hormoni pač 🙁
Skrbna, meni se je v prvih mesecih isto dogajalo, potem pa je kar naenkrat minilo (recimo okrog petega meseca), sedaj pa nimam več problemov.
Z ničemer se nisem mazala, pravzaprav sem pazila, da se nisem preveč z milom drgnila po ramah. Je pa bilo čudno, saj sem imela po eni strani cel kup mozoljev, hkrati pa tako suho kožo, da se je kar prašilo okoli mene…
Skrbna, isti problem sem imela tudi jaz. Na splošno imam kar se mozoljev tiče kar v redu kožo, v nosečnosti pa katastrofa. Ni druge, kot počakati do poroda. Moram reči, da je bilo že en teden po porodu neprimerljivo bolje.
Ljudske vraže pravijo, da če imaš nečisto kožo, nosiš punčko. Jaz to lahko potrdim, saj veš. Prvič sem imela še lepšo kožo kot običajno, pa je bil fant. Torej boš imela deklino:)))))
jaz imam pa očitno alergijo na cvetni prah, saj se je pojavila že konec januarja, ko še nisem bila noseča. vsekakor se mi poslabša, če sem v lepem vremenu na prostem, na soncu ali če je vreme sončno in vetrovno. občutno manj jih imam če je deževno. obraz pa srbi ko hudič. tudi če izpuščaji izginejo pa mi ostane rdečica, iz katere se ob ponovnem izpostavljanju lepemu vremenu na prostem pojavijo izpuščaji. (veke, med očmi, čelo tik med obrvmi, okrog ust in pri ušesu). obraz si redno čistim z gelom za obraz in premažem z tonikom. v glavnem se mažem z aleo vera 100% gelom, če res zelo srbi pa še z fenistilom ( le na najhujši predel ki srbi). občasno se mi koža toliko izsuši, da se potem pa lahko namažem z hladilnim mazilom (sicer se pojavijo še hujši izpuščaji, če mažem na sveži izpuščaj). pa občasno si umivam obraz z kamilicami.
z kozmetiko za problematično kožo, pa stanje drastično poslabšam ( po obrazu dobim vodene mehurje), pravzaprav je niti v puberteti nisem uporabljala saj nikoli nisem imela nobenih mozoljev.
se tolažim da bo menda tam po 3 mes. pa koža boljša.
Če bo kateri kaj pomagalo, malo mi je uspelo omiliti tele moje akne in srbenje.
Aken in mozoljev sem se lotila z Afroditino linijo za nečisto kožo, vzela sem tonik in negovalni kremni gel. Stanje sicer ni povsem BP, je pa neprimerljivo boljše, sploh po obrazu. Zvečer si obraz in dekolte najprej umijem z blagim milom (NE oljno kopeljo!) in toplo vodo, nato osvežim s tonikom. Ko se koža dobro osuši, se namažem s klimicin T rolojem tam, kjer sem uspela (grrr!) kaj razpraskat, da se mi ne vnema. Ko se to vpije, pa čez nanesem tale negovalni gel. Poleg tega se vsake par dni prisilim, da pogoltnem eno centramed mami tableto, ki vsebuje precej B vitamina, a mi je po njej vedno slabo, bljaaaaak! Kvasa ne morem jest, me napihne kot prašiča, dobesedno.
Srbenje pa se je zelo uneslo, odkar se umivam z oljno kopeljo trixere in se zjutraj mažem z adermo, zvečer pa z 10% urea Eucerinom. Mislm, cela znanost krem in pomad – obup!!
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4122014
Skr bna, danes sem tole našla na SČ, preberi si. Vse kaže, da je Eucerin, ki ga tudi ti uporabljaš, odsvetovan zaradi škodljivih primesi.
Prilepila sem ti ta link, da si boš še sama prebrala in ker ti želim res vse dobro in oblilo zdravja v tvoji nosečnosti! Veš, zelo rada te berem.
Lepo te pozdravljam!