Najdi forum

Sem starejsa gospa in ker vidim da je na tem forumu veliko mladih bi prosila za pomoc za eno mlado punco, ki ima tezave z aknam. Je revna, zivi na vasi, nima dostopa do interneta in tudi ne denarja da bi preizkusala vse izdelke, ki se ponujajo na nasem trziscu.
Zato prosim, ce mi odgovorite kaj je po vasih izkusnjah najbolj ucinkovito sredstvo (kateri izdelek) proti aknam ?
Hvala in lep pozdrav

Najbolje je, da gre k zdravniku in ji bo predpisal kako učinkovito zdravilo, po možnosti tako, ki se dobi brez doplačila.

Zelo dobro bi tudi bilo, če bi spremenila režim prehrane. Če živi na kmetih, najbrž je kar težko hrano (meso, maščobe …) . Predlagaj ji , naj opusti vse sladkarije, svinino,ocvirke, salame in naj vnese v svoj jedilnik več sadja,zelenjave. Za začetek bo mogoče že to kaj pomagalo. Drugača pa bo res treba do zdravnika.

LP,Kaja

Da ne bo pomote – to je zelo pridna punca, pazi na higieno in prehrano, ne base se s sladkarijam in podobno. Kar se pa zdravnika tice, ne vem ce oni zmeraj predpisejo res ucinkovito sredstvo.
Toliko v vednost in hvala za odgovore

Ko sem bil jaz najstnik, so priporočali uživanje surovega kvasa nekajkrat
na dan. Težko rečem, ali zelo pomaga – škodi prav gotovo ne, drago pa
tudi ni.

Iz izkušenj lahko povem da tudi predpišejo učinkovito zdravilo. Seveda je verjetno različno od zdravnika do zdravnika. So pa ta zdravila po moje dosti učinkovitejša kot tista ki se dobijo v prosti prodaji.

pozdrav

pomaga jabolčni kis – enaki del kisa in vode, nato si naj z vato sčisti obraz 3 krat na dan.

KIS IMA VERJETNO DOMA, zato se mi zdi to zelo poceni varianta.
Lahko tudi poskusi z jogurtom, ampak kis je boljši. Jogurt naj razredči le malo.

PS lahko je tudi drug kis, le jabolčni je pač najboljši.

lp nataša

Izgleda nisem bila dovolj jasna: jaz bi ji rada kupila kak preparat, samo sprasujem ce veste kateri je najbolj ucinkovit (oxi in podobne reci) ?

Preparati iz trgovin znajo biti zelo agresivni do kože (vsaj pri meni). Meni so se akne pojavile ko sem prenehala z kontrac. tabletkami. Potem mi je zdravnik predpisal raztopino Klimicin (ali nekaj podobnega) in stanje se je praktično takoj izboljšalo. Sedaj si obraz zvečer samo očistim z čistilnim mlekom in umijem z vodo ter po potrebi uporabim Klimicin. Moja koža je spet lepa in brez mozoljev.
Če pa že govorimo o preparatih iz trgovin, je mogoče še najmanj agresivna kolekcija Green Line za problematično kožo.

Punca naj gre k dermatologu samo, če ima res hude akne, kajti tudi dermatologi včaih stanje poslabšajo.
Če pa stanje ni tako hudo, torej, da zdravljenje ni potrebno, vsekakor svetujem obisk pri zares dobri kozmetičarki. Resda to ni najcenejša varijanta, vendar, ko vidimo rezultat – lepa koža, se splača, še posebno, ker so najstniki tako občutljivi, še posebno kar se izgleda tiče.
Važno pa je še to, da si sama nikoli ne stiska mozoljev, ker si jih s tem prenaša čez cel obraz.

Tudi sama imam probleme z aknami ze kar nekaj let in vem kako hudo je to.Poskusila sem ze res vse preparate,vendar ti vec ali manj kozo samo izsusijo-stanje pa se le kratkotrajno izboljsa.Tudi obiski pri kozmeticarki so nekajkrat pomagali,drugic pa je bila koza po negi tako ranjena da se je to se dolgo poznalo.Klindamicin ravnotako le izsusi mozolje,ne preprecuje pa nastajanja novih.Punca si mozolje verjetno stiska-upam da z robckom,kupis pa ji lahko 70%alkohol(v lekarni)s katerim naj si ocisti mesto stiskanja,da se mozolji ne bi sirili.Nekateri dermatologi predpisejo kontr.tabletke,ki ponavadi pomagajo.Upam,da sem saj mal pomagala,ce te pa se kej zanima pa vprasi! LP

Tudi jaz sigurno priporocom obisk zdravnika… najprej splosnega ta pa bo potem punco napotil k dermatologu. Predpisal ji bo verjetno nekaj v stilu kontracepcijskih tablet, ki ustvarijo hormonsko ravnotezje, cesar posledica je, da lojnice ne izlocajo toliko mascobe in se umirijo, s tem pa tudi akne izginejo.

Vse ostale stvari, ki jih prodajajo v trgovinah in drogerijah, pa so samo zato, da drugi sluzijo na racun tistih, ki imajo probleme… rezultata pa ni!

V mladosti sem veliko pretrpel zaradi aken, vendar nobeno sredstvo ni pomagalo, dokler nisem poiskal zdravniške pomoči. Nemudoma sem bil hospitaliziran. Aken je veliko vrst za nekatere splošnega zdravila ni . Potrebno je dolgotrajno zdravljenje, še posebej če je to dedno! Punca naj ne čaka. Naj obišče dobrega dermatologa . Na koži ostanejo ponavadi brazgotine!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close