Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija akne

akne

Spoštovani!

Star sem 20 let in tudi sam se srečujem s problemom aken. Sprva me niso pretirano motile in pričakoval sem, da bodo slej ko prej izginile, a to se do sedaj še ni zgodilo. V primerjavi z vrstniki sem eden redkih, ki mu akne še niso izginile.

Približno tri mesece nazaj sem se odločil, da obiščem zdravnika in se resno držim zdravil, ki mi bodo predpisana. Po treh mesecih mučne uporabe kreme Skinoren ne vidim sprememb na obrazu, ki bi morale biti vidne že po prvem mesecu. V družini sicer ne poznamo homeopatije, ampak sem se po branju tega foruma odločil, da poskusim še v tej smeri.

Po prebranih prejšnih objavah vidim da svetujete obisk homeopata, in ne nakup v lekarni brez predhodnega posveta. Do sedaj še nisem bil pri nobenem homeopatu in ne vem na koga se naj obrnem. Zelo bi bil vesel, če bi mi lahko nekoga priporočili. Prihajam pa iz Zasavja, če morda poznate koga iz okolice.

Najlepša hvala za odgovor,

Lp

Pozdravljeni,
na vašem koncu ne poznam kompetentnih homeopatov, priporočam obisk prestolnice, če boste malo poguglali in bili pozorni, da je homeopat tudi zdravnik, ne boste slabo opravili.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

Tudi sama se že vrsto let borim z aknasto kožo na obrazu, vendar žal neuspešno.

Odločila sem se še za poskus s homeopatijo, zato bi vas prosila če mi lahko priporočate
kakšnega homeopata na Primorskem koncu.

Hvala in lep pozdrav

Dr. Joachim Gross v Kopru.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!
Stara sem 40 let in v zadnjih petih letih se srečujem z veliko težavo podkožnih mozoljev. V puberteti nisem imela težav z aknasto kožo, sedaj pa prava nadloga iz katere več ne vidim rešitve. Podkožni mozolj se pojavi največkrat na bradi, okolici nosu ali čelu. (T) Velika boleča bula, tako da mi otečejo bezgavke v vrtanem delu. Poskušam ga zatreti s hladnimi obkladki, kremami proti mozoljem. Seveda ne uspe in akna se razvija, dokler je ne poskušam iztisniti. Včasih uspe, včasih ne gre nič. Potem ostane rdečina teden, dva ali tudi mesec. Ko vnetje mine, se spet pojavi nov podkožni mozolj. Zelo, zelo redko sem kakšen teden brez, da ne bi bilo nič v nastajanju. Poskušala sem z različnimi vitamini, dodatki (lan, koprivin čaj, sezamovo olje, glina, korenčkovo olje…) prehranjujem se dokaj zdravo, veliko sadja, zelenjave, izogibam se sladkemu, 1-2 nesladkani kavi na dan, ne pijem alkohola, ne kadim) Ne vem več kaj naj počnem. Običajno so ti izbruhi najtežjih aken v obdobju večjega psihičnega napora v službi -ampak tega se ne morem izogniti!!
Sedaj pa vprašanje! Ali obstaja homeopatsko zdravilo, ki bi mi pomagalo iz tega? Zdravnik homeopat v bližini Maribora, Murske Sobote na katerega bi se dalo zanesti?
Povod, da sem začela iskati homeopatsko rešitev je bil članek v reviji, kjer je napisano, da je treba najprej očisti črevesje s homeopatski zdravilom: Carbo vegetabilis 200 CH (RASTLINSKO OGLJE) . Ali naj to kupim v lekarni, oz, bom sploh dobila!
Prosim ne vem kje naj iščem rešitev, odgovor?

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
vaše težave so take vrste, ki se jih s homeopatijo da pozdraviti. Ker pa pride veliko zdravil v poštev in je treba glede na celostno sliko izbrati pravega, ki bo imel željen izid, vam najbolj svetujem, da obiščete zdravnika homeopata, ki bo poiskal pravo reč.
Na vašem koncu je bolj suša, če znate angleško ali nemško bi vam lahko priporočil dr. Petra Anderscha iz Gradca.

New Report

Close