Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Akne

Akne

Že od začetka pubertete,sedmega razreda se borim,z aknami,ki mi sedaj že res presedajo!Nevem več kaj naj storim da bo boljše,nobena mazila ne pomagajo niti clinofug,jemala sem tudi že roaccutane in zaključila zdravljenje uspešno vendar samo za nekaj časa.Drugič več ne žeilim jemati teh tablet ker jih ne prenesem več,sem namreč probala (jemala sem jih tri tedne)in sem se ob minimalni dozi počutila zelo slabo,psihično in fizično(tudi prvič sem se vendar ni bilo tako slabo kot sedaj).probala sem tudi že diane ob katerih sem se pravtako počutila slabo,se redilla imela glavobole,nakar so se akne itak spet pojavile.poskusila sem tudi že z blažjimi oz nizkodoznimi in mi pravtako niso ustrezale,mislim da mi niti ne bi pomagale,zato sem tudi te prenehala jemati.Kaj mi še svetujete??obstaja še kakšno zdravilo ki bi ozdravilo mozolje??podobno kot roaccutane??Pa vendar nebi vplivalo na počutje psihično?in fizično?Naj grem k endokrinologu?

Pozdrav!

Roaccutane je zdravilo, ki se jemlje 6-7 mesecev in ne tri tedne, če hočemo dober in trajen učinek.
V kolikor vam Diane ne ustreza, svetujem Yarina, ki pa manj učinkuje na akne, jemanje pa je potrebno več let.

Od ostalih zdravil pa so le še mazila, tekočine, ki pa seveda le blažijo akne, ne vplivajo pa na nastajanje aken.

Kaj več vam pa po tej poti težko svetujem!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Ker imam sama podoben problem (isto akne od pubertete) in se odločam za terapijo z Diane ali Yarina (ko bom nehala dojit), me pri tem zanima ali se bom po teh tabletkah zredila? Tega si res ne želim, ker zelo težko izgubljam kilograme po porodu, pravzaprav se celo redim. :(( FYI – stara sem 30 let.

LP

------------------------------------------------------------------------------------------------ Tudi če si na pravi poti, te bodo povozili, če boš le sedel na njej.

Pozdrav!

Največkrat se po Diane ne zredijo, približno pri 5-10% pa se pojavi rast teže.
Vnaprej je težko oceniti kako boste reagirali na ta zdravila.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Problemi z aknosto kožo so se tudi pri meni začeli že v osnovni šoli. V gimnaziji sem redno obiskovala kozmetični salon. Ker takrat rezultati nege niso bili vidni, mi je kozmetičarka predlagala pregled jajčnikov. Ginekologinja je nato ugotovila, da imam policistične jajčnike, ki so pogosto vzrok za aknasto kožo ter tudi večjo poraščenost.
Predpisala mi je jemanje Diane. Tablete sem sprva zelo slabo prenašala (stalna slabost), vendar se nisem občutno zredila (1-2 kg). Sledilo je 5-letno obdobje ko sem Diane jemala (cca.1 leto) in prekinila za nekaj časa pa spet začela z jemanjem… V tem obdobju sem ugotovila, da mi Diane res izboljšajo stanje moje kože (po cca.3mesecih jemanja tablet), ko pa prekinem z jemanjem se stanje zopet poslabša (pravtako po cca.3 mesecih). V aprilu lanskega leta sem se odločila, da bom Diane jemala do nosečnosti (stara sem 26 let), še kakšno leto.
Moja koža je sedaj super. Sicer imam na mestih, kjer so bile prej akne zelo majhne madeže, vendar večjih brazgotin ni. Mogoče tudi zaradi rednih obiskov koznetičnega salona in pravilne nege kože, v času ko sem imela probleme. Še vedno pa zelo pazim pri izbiri kozmetike. Ne morem si namreč privoščiti krem, ki jih je mogoče kupiti v navadnih drogerijah (koža takoj odreagira), ampak uporabljam kozmetiko, katero je mogoče kupiti le v kozmetičnem salonu.
Še nasvet glede Diane: Ko sem Diane jemala zjutraj ali čez dan, sem tudi sama opažala močnejše stranske učinke (slabost, glavoboli itd.) Zdaj jemljem Diane zvečer pred spanjem, vendar ne na čisto prazen želodec (pojem kakšen piškot, malo kruha). Na začetku (1-2 meseca) sem se v prvih dneh jemanja tablet ponoči zaradi slabosti tudi zbudila, a so težave kmalu izginile.

Lp

New Report

Close