Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija aknasta lička

aknasta lička

Pozdravljena.

Stari smo 6,5m in sine ima že od rojstva aknasto kožico po obrazu. Res da smo imeli zelo močno zlatenico, in sestre v porodnišnici so mi rekle, da se bo malo dlje čistila. Ima ogrce, in na vsake toliko časa se mu iz ogrca naredi gnojni mozoljček. Sedaj so se mu pojavile pa še bele pike – kot mozolj (to vem, da baje samo od sebe zgine).

Prosila bi za vaše mnenje. S čim lahko mažem kožico, da se mu ne pojavijo novi mozoljčki. (se ne dojiva – sva od samega začetka na adaptiranem mleku)

V lekarni so mi svetovali naj ga mažem z navadnim Bpantenom in priznam da je že malo bolje. Samo na desnem ličku ima pike (kot bi bila kri notri) in to ne zgine in ne zgine.

Kaj mi svetujete?

Pa lepo pozdravljeni in že vnaprej hvala za odgovor

V starosti 4-6 mesecev se lahko zgodi, da sicer rožnata dojenčkova koža postane aknasta, ni pa nujno, da gre za bolezenski izpuščaj. Na ličkih ali vratu lahko opazimo prave ogrce in male mozoljčke.

Zakaj pride do tega še ni povsem jasno, možnih je več vzrokov.
V tem obdobju dojenčkove žleze z notranjim izločanjem že dobro delujejo in vpliv androgenov-moških spolnih hormonov je lahko tisti, ki povzroči razvoj aken. Možno je tudi materino hormonsko neravnovesje pri dojenih otrocih.
Vsekakor akne v nekaj tednih izginejo. Kakšne zelo posebne nege ne potrebujejo. Uporabljajte izdelke za nego otroške kože, umivajte s čisto vodo. Ne mažite predebelo, saj s tem zamašimo pore in s tem povzročimo nastanek novih mozoljev. Lahko uporabljate Bepanthen, ki lepo suši.

Če pa akne v nekaj tednih ne izginejo ali postanejo celo srbeče, obiščite svojega zdravnika, ki bo ugotovil, če ni morda alergija razlog za mozoljčke in ogrce.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close