AKLOHOL
Pred enim letom je imel moj fant probleme z alkoholom, kar mi je priznal. Skrivaj je pil alkohol, kar pa jaz nisem opazila saj s tem nimam nobenih izkušenj ( verjemite, da te lahko hitro okoli prenese). Ni nasilen in je zelo v redu fant samo imam občutek, da ga še vedno včasih skrivaj pije. To močno vpliva na najin odnos, ki se je močno skrhal. Rada bi kakšen nasvet.
Pogosto se znajdemo v situaciji, ko ne vemo kako naprej, kaj storiti, kako pomagati…Tvoja zgodba je na prvi pogled podobna moji, a vendar ne tako kompleksna in globoka.
Opis, ki si ga podala, pove premalo..Kakšen nasvet si želiš? Mogoče želiš slišati, da bodi odločna in ga vprašaj naj ti pove resnico.. ampak vsi vemo, da v takih dotičnih situacijah se ˝krivec˝ skuša izogniti s tisoči izgovori kako je to zadnič ali ti enostavno prekrije dejanje.
Kot so meni svetovali (in hvaležna sem za vsak prejeti stavek) mislim da problem tiči v tebi, TI SAMA se moraš odločiti kaj želiš. Ali boš še vedno z njim ali bos odšla po svoji poti. Prepričana sem, da je alkoholizem prav tako bolezen, ki jo je potrebno zdraviti; v kakršnikoli mere se je pač pojavila.
Ostati moraš močna, ne odstopaj od svojih odločitev in prepričanj!!
Srečno
U.
HVALA ZA ODGOVOR.
NAJ TI POVEM ŠE OSTALO. SKUPAJ SVA 9 LET. JAZ SEM NAREDILA FAX, NJEGA PA PROSIM, DA NAREDI ŠOLO DO KONCA PA NIČ. VEDNO MORAM JAZ TO POGREVAT. MOGOČE SEM PREZAHTEVNA, SAJ SEM ZELO AKTIVNA IN POLNA NEKIH PLANOV, KAR MI JE ZELO VŠEČ. JE PRIDEN, SKRBEN IN IMA SLUŽBO. VEM DA VČASIH POPIZDIM BREZ VEZE, VENDAR SEM ENOSTAVO ALERGIČNA NA ALKOHOL IN SEM SLABE VOLJE ČE GA ŽE ČISTO MALO SPIJE. SKRATKA ALKOHOLA IMAM VRH GLAVE. TAKO, DA VEČ NE VEM ALI JE RES PROBLEM V ALKOHOLU ALI MOGOČE SAMO JAZ PREVEČ NAPIHUJEM STVARI. GLEDE ODNOSOV JE PA TAKO, DA SO SE MOČNO SPREMENILI NA SLABŠE IN ŽE TUKAJ JE VELIK PROBLEM, KER NI VEČ STARSTI. RADA IMAM ŽIVLJENJE MISLIM, DA ČE VERJAMEM VASE LAHKO SREČAM ČLOVEKA, KI BO NA ISTI FREKVENCI. MOJI STARŠI NISO NIKOLI IMELI PROBLEMOV Z ALKOHOLOM TAKO, DA SEM BILA PRAV RAZOČARANA, DA SE MORAM PRAV JAZ UKVARJAT S TEM BEDNIM PROBLEMOM, KI SPLOH NI POTREBEN, SAJ JE NA SVETU TOLIKO DRUGIH STVARI, KI SO BOLJ POMEMBNE.
Alkoholiki obljubijo marsikaj in izvrstno obvladajo igrice, kako krivdo zvaliti na drugega. Če se ti zdi, da je problem v njegovem pitju, to za gotovo je. Res, da smo do pijače različno tolerantni, a mejo, ki jo postavljaš ti, je sigurno prekoračil.
Lahko poskusita s pogovorom, zdravljenjem…., a smisel ima samo, če so tvoja čustva do njega še dovolj živa. Odgovor veš samo ti.
Pitje alkohola tajno ali odkrito tako, kot počne tvoj fant slej kot prej pripelje do alkoholizma. Mislim, da mu moraš odkrito povedati, da se z njegovim poščetjem ne strinjaš in da hočeš da s tem preneha. Kajti kot veš se najprej začne tako kot se je pri tvojem fantu kasneje pa preide v alkoholizem. Zato je izredno pomembno, da zadeve ustaviš že sedaj in ne kasneje, ko bo veliko težje. Se moraš pa tudi sama odločiti kaj in kako si želiš živeti. In če se s takim načinom življenja ne strinjaš — potem že sama veš kaj ti je potrebno storiti
Teja!
Alkohol je veliko zlo družbe in družine.
Zdaj ti to prekriva,ko te bo dobil v pest,bo pil vsak dan in to toliko kot se mu bo zahotelo.Vprašaj se,če ti je do tega,da se boš trošila z njim vsak dan posebej in ga prosila in rotila,on pa bo gluh na vse skupaj,ker si ne bo želel drugega kot alko.
Slaba prihodnost je to zate,če si želiš kaj več,kot imeti ob sebi vsak dan alkoholika.Premisli in mislim,da ne bo pretežka odločitev!
tudi jaz imam problem s fantom ki je kr naprej pijan in dan za dnem pije nevem kaj naj več naredim domov pride samo še spat.
sem mu že rekla da imam tega dost in da ga bom pustila potem je en dan dobro pride domov iz službe trezen in je doma nasljednji dan pa je spet pijan.
prosim za kakšen nasvet ker sem čisto obupana