Najdi forum

akademski naziv-kako????

vzamem nazaj, tisto napisano zgoraj.
pa si res malo poln samega sebe. škoda.
Zoja

Murnček, prilezi iz luknjice v beli dan. Hej, imaš naziv, ne znaš pa ga uporabljati. Predvidevam, da si precej svež dr.

Da ne bom samo karala. Pri težavici ti je lahko v pomoč Zakon o strokovnih in znanstvenih naslovih oziroma njegovi trije pravilniki. Če ti jih ne bo uspelo najti, javi.

Obilo uspehov,
Dr

Končaš šolanje pa ne veš svojega naziva – ne me basat!
Menim, da je bilo škoda časa in denarja za študij.

univ.dipl.inž.elekt nikakor ne uporabljaj, da se te strokovna javnost ne bo sramovala. Dr fizike pa le korajžno napiši, ker se o fizikih ve kakšni ste.

Verjetno je tako, kot si napisal, čisto prav.

Predvidevam, da boš tak dolg naziv uporabljal samo tam, kjer ga zahtevajo. Drugače pa je samo dr. dovolj. Ljudje, s katerimi sodeluješ tako ali tako vedo, da gre za doktorat iz fizike.

V “običajnem življenju” pa se tudi dr. spušča. Da ljudje ne skočijo preveč v luft:)

Sama bi na tvojem mestu napisala samo akademski naziv brez dodatka z univ. bla bla. Razen, če izrecno zahtevajo. Tvoja dilema bi bila bolj smiselna, če bi npr. končal dodiplomski študij zelo nesorodne smeri (npr. ekonomije).

In seveda čestitam! A lahko še naslov disertacije izvemo? (oz. laikom razumljivo opisano področje dela)

lp
Alenka

Pozdrav Alenka!
Seveda tukaj naslova ne bo. Vem, da veš in razumeš…. pa še, kolikor se spomnim si matematik,tako da z razumevanjem ne bo dvoma.
Pa ne le da ne bo naslova, tudi mene ne bo več sem. Vsakič ko pokukam sem, me prime slaba volja, ko berem mnenja omejenega in zafrustriranega folka z doline Šentflorjanske. Ste seveda tudi izjeme. In ti Alenka, si.

LP

Sam veš da naziv zna vsak uporabljati, ampak, tokrat potrebujem uradno pravilen naziv (zgolj za en dokument), s pravilno postavljenimi pikami, presledki, vejicami… in to v slov. in v angl. Ampak ker se nikoli nisem obremenjeval z nazivi, ampak izključno uporabljal svoje znanje, sem se nič hudega sluteč obrnil semkaj in tukaj rafali, gnev, zavist…. In nobene konkretne pomoči. Joj joj joj. Presenečen sem. Prav zares. Presenečen nad tem kaj premorejo ljudje v sebi.

LP

he he he… welcome to the club…

(le nasmeh je bolj grenak)

lp,
mačkon

PS: Glede naziva pa menim, da je dejansko najbolje vprašati kakšnega slavista. Pa upajmo, da se ne boš šele takrat hudo začudil…

New Report

Close