Najdi forum

akademski naziv-kako????

Pomagajte prosim!

Zaključil sem dodiplomsko izobraževanje tehnične smeri in postal univ.dipl. ing…… Podiplomski študij sem pa z doktoratom zaključil na drugi fakulteti.

napisati moram svoj uradni naziv, pa preprosto ne vem natančno kako. Mi lahko pomaga kdo, ki se na te zadeve spozna?

Pričakujem odgovor v stilu:

dr. sci. fizike Peter Novak, univ. dipl. ing. elekt.

Hvala!

KOLIKOR JE MENI ZNANO, SE VEDNO NAPIŠE LE ZADNJI NAZIV IN NE VSE! TOREJ DR…
LP, L.

Ponavadi zadosluje:

dr. Janez Novak, univ. dipl. ing.

Če pa bi rad poudaril še smeri, pa tako kot si napisal. Ampak če to ni po službeni dolžnosti, potem zgleda tako, kot da imaš oooooogromen ego.

Gre izključno za službeno dolžnost in le v ta namen te nazive tudi uporabljam in izrezno je poudarjeno, da navedem stroko!!!

:)))))))))))))

Čestitam ti za doktorat.

Mislim, da se pri doktoratu ponavadi ne piše stroke zraven. Tako da predlagam:
dr. Peter Novak, univ.dipl.ing.el
Če je zelo nujno da poudariš fiziko, potem pa pač dr.sci.fizike
Sicer ti pa tudi jaz čestitam za dr! Sploh na fiziki…
lp,
nessy

he he he .. žebljico na glavico….

Jaz imam nekaj doktorjev okoli sebe in vsi uporabljajo le dr., če pa hočejo povedati stroko pa doktor tegaintega.

dr. Janez Novak, doktor tegaintega
ponavadi pa Janez Novak, doktor tegaintega, mag. xxx in univ. dipl. xxx. za v službene namene (npr. pri zaposlitvi).

Sram te bodi da pri takih nazivih tega ne veš oz. še huje, da si ne poiščeš informacije sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To ste naši vrli učenjaki, brez stika z realnim svetom!!!!!!!!!!!!

Fuj, jej, bjak

Ej, saj išče informacijo – na med.over.net.

tole je pa rahlo nesramno. fant pač vpraša.

Kolikor je meni znano, pa kolikor sem zadevo pred leti proučila sama, se akademski nazivi (se pravi dr. in mag.) pišejo pred imenom in priimkom, ostali pa za njim! torej je pravilno tako, kot je predlagala nessy!
vendar pa, ker je v tej državi vse mogoče, obstaja velika nevarnost, da je temu tudi kaj drugače! :-)))

sicer pa, kje so slavisti, to je pravzaprav njihovo področje!?

ja, pa čestitke seveda!

Lepo te prosim, doktor pa ne ve, da obstaja uredba o akademskih nazivih, kjer je opredeljeno kaj in kako..-:((

Nisem se ukvarjal z odredbami, ampak s strokovnostjo podorčja ki ga pokrivam. To da sem doktor ne pomeni, da obvladam vse, ampak le drobtinico. In naziva nikoli doslej nisem poudarjal, nitiga nikjer uporabljal, čeprav ga nisem pridobil pred ktratkim. Pričakoval sem, da je morda tukaj še kdo, ki ima podobno kot jaz, na nek način zvezo vsaj z dvema fakultetama. Pika.

Murn, ne se sekirat zaradi takih. Tudi tukaj fovšija deluje sto na uro.

murn, ti dam čisto prav, in tudi osebi s, ki pravi, da gre za foušijo. Tistim, ki te napadajo pa tako: potreboval je informacijo, zanjo je vprašal (sam), in če do zdaj ni rabil vedeti, kako se njegov naziv uradno napiše, samo dokazuje, da je doktorat naredil zaradi nečesa več, kot tistega dr. na vizitki.

Te lahko prosim za link do te uredbe o akademskih nazivih. Vem, da mi boš to z lahko posredovala, saj si v tem zagotovo doma.

Hvala ti!

Pa saj si jo išče! Saj je vprašal nas!

Ni vprašal. Ni vedel, kako naj se pohvali, pa je “kao” vprašal.

Ha ha ha, draga A. Prav zares potrebujem pohvalo kritikov med.over.neta. Sploh po tolikem času, ko v tujini končujem post doc. Bi predlagal, da sledimo vprašanjem bralcev in odgovarjamo nanje. Tako, pa nisi prav nič pomagala.

New Report

Close