akademski naziv-kako????
Pomagajte prosim!
Zaključil sem dodiplomsko izobraževanje tehnične smeri in postal univ.dipl. ing…… Podiplomski študij sem pa z doktoratom zaključil na drugi fakulteti.
napisati moram svoj uradni naziv, pa preprosto ne vem natančno kako. Mi lahko pomaga kdo, ki se na te zadeve spozna?
Pričakujem odgovor v stilu:
dr. sci. fizike Peter Novak, univ. dipl. ing. elekt.
Hvala!
Kolikor je meni znano, pa kolikor sem zadevo pred leti proučila sama, se akademski nazivi (se pravi dr. in mag.) pišejo pred imenom in priimkom, ostali pa za njim! torej je pravilno tako, kot je predlagala nessy!
vendar pa, ker je v tej državi vse mogoče, obstaja velika nevarnost, da je temu tudi kaj drugače! :-)))
sicer pa, kje so slavisti, to je pravzaprav njihovo področje!?
ja, pa čestitke seveda!
Nisem se ukvarjal z odredbami, ampak s strokovnostjo podorčja ki ga pokrivam. To da sem doktor ne pomeni, da obvladam vse, ampak le drobtinico. In naziva nikoli doslej nisem poudarjal, nitiga nikjer uporabljal, čeprav ga nisem pridobil pred ktratkim. Pričakoval sem, da je morda tukaj še kdo, ki ima podobno kot jaz, na nek način zvezo vsaj z dvema fakultetama. Pika.
murn, ti dam čisto prav, in tudi osebi s, ki pravi, da gre za foušijo. Tistim, ki te napadajo pa tako: potreboval je informacijo, zanjo je vprašal (sam), in če do zdaj ni rabil vedeti, kako se njegov naziv uradno napiše, samo dokazuje, da je doktorat naredil zaradi nečesa več, kot tistega dr. na vizitki.