Ajdov vzglavnik
Pri nas imamo vsi adov vzglavnik.Sama sem se nanj hitro navadila,ostali pa so potrebovali kakšen dan več kot jaz.Kje pa jih prodajajo ? Koliko stanejo.Jaz sem jih za nas in še nekaj žlahte naredila kar sam.Sigurno za dosti manj denarja.Slišala sem tudi,da propagirajo pirin vzglavnik,zato sem naredila tudi tega.Vendar mi je ajdov bolj všeč.
Mi imamo pirine. Kupila sem ga najprej samo sebi in mi ga je sin zaplenil – star je 5 let. Nakar smo kupili novega zame in za moža. Izdeluje in prodaja jih podjetje Laval. Mislim da imajo tudi internetne strani, naslov je Duplje, SP. Duplje 96. Pred letom dni je bil 1 vzglavnih 9.900.
Pira je prepojena s sivko, tako da ni nevarnosti da bi se notri kaj zaredilo. Dimenzije so 50×70 cm (normalni povšter), material je platno (močno), ima zadrgo, tako da piro lahko streseš ven, platno pa opereš, oz. če se ti zdi, da je pire preveč jo lahko malo odstraniš. Vzglavniki so odlični. Gospod, verjetno je direktor Laval-a, je strašno prijazen. Ker smo jih vzeli več (še za babico) nam jih je pripeljal na dom – je imal pot v Lj.
Malo sem naredila reklame, vendar… Predvsem ženske so zelo zadovoljne, ker se ponoči manj potijo.
Zdravo!
Jaz imam vzglavnik od Ajdovih sanj. Odličen vzglavnik. Res se superca spi, pa še tako lepo diši po ajdi. Imajo tudi pirin vzglavnik, če te zanima.
Lahko pogledaš na njihovo spletno stran http://www.ajdovesanje.com.
Vzglavnik ti pošljejo tudi po pošti na njihove stroške.
Nadja,
lahko, prosim, opišete, kako ste si izdelali vzglavnik.
Po spletu malo brskam, vendar nič konkretnega.
Zanima me predvsem, katere materiale, ki bodo še vedno naravni in zračni, izbrati, da naravno polnilo (ajdove, pirine luščine itd.) ne bodo prašile po stanovanju.
Ali se vaš vzglavnik kaj ‘praši‘ (npr. ko se ob uporabi polnilo mečka, lahko pride do prehajanja prahu v zunanji prostor).
Kako je s tem?
Hvala za informacije in lp,
Gaja 🙂
Jaz sem ravno prejšnji teden naredila nove vzglavnike.
Vzela sem eno staro prevleko za vzglavnik, zašila stranico z gumbi skoraj do konca, napolnila in potem ostalo luknjo zašila. Nič ne praši. sem pa dala zraven še malo sivke.
Vendar pazi!!! Napolni le do polovice, sicer je res trdo. Lahko pa vzameš kakšen drug konec blaga in nareiš novo preobleko. Najboljši je bombaž. Vzemi kakšno staro majico in zašij.
LP