Aja, pa še to
Sem vedela, da sem hotela še nekaj vprašat, pa sem se prej tako “spihala”, da sem sproti pozabila vprašanja!
Katere kašice se lahko uporablja za nadaljno prehrano pri alergijah na mleko in jajca(mislim na tiste žitne frutolino, itd,)?A jih katera meša z vodo? Ali samo s tistim mlekom iz lekarne-Pro… (ne morem si zapomnit imena!)? Pa nekje sem bral neki o Novalac mleku, pa ne vem a je tudi primeren pri alergijah na mleko ali ne?
Kaj je to enih vprašanj, a ne?Pozdravčke!
Pozdrav
Kolikor je meni znano je le Pregomin tisti, ki je namenjen otrokom z alergijo na mleko, ali pa posebna adaptirana mleka v prahu iz soje, ki so prav tako namenjena od novorojenčka dalje. Jaz uporabljam od šestega meseca za pripravo kašic SOM od MILUPE. Je mleko v prahu iz soje, namenjeno od začetka, izredno dobrega okusa in na našo srečo ga hčera zelo dobro prenaša. Drugače se pri njenih 7,5 mesecih še dojiva. Od pripravljenih žitnih kaš jih skoraj večina vsebuje že mleko, zato niso primerne, jaz uprabljam BEBI riževo kašo z slivo ali banano, ti dve sta od štirih mesecev naprej, potem navaden rižolino pa sama dodam kakšno sadje, brez mleka je tudi grisolino in Bebi žitna kaša z goz. sadeži, pa mogoče še kaj, vendar se jaz izogibam pšenice, ker imamo probleme z glivicami. Tudi pri Hippu sem našla eno sadno kašo, ki se pripravi z mlekom, a vsebuje ječmen, ki ga midve nesmeva, prav tako odpadejo vse Čoko….. zadeve.
Sonček Žan, oprosti, a na to ti neznam odgovorit, ker je imela tudi alergijo na mleko, koruzo, ječmen in oves. Torej ne samo gljivic. Spomnim pa se, da sem na bicom testiranju morala povedat, kje vse se ji na koži pojavljajo spremembe in ko sem rekla, da ima suho, luskasto in pordelo kožo tudi med prsti na rokah in v pregibu zapestja je bilo rečeno, da je to lahko od gljivic. In so jo takoj tudi testirali in bilo je pozitivno.
Na tvoje vprašanje bi moral odgovoriti nekdo, ki ima probleme le z glivicami in odgovor bi zanimal tudi mene, ker sedaj ne vem kaj od njenih težev so povzročale prav gljivice. Je pa bilo prav hecno, ker je za gljivice testirala tudi mene (se dojiva) in je pokazalo tudi meni obremenitev telesa z njimi, pa nimam nobenih težev. So pa lahko po mnenju terapevta le te vzrok, da imam poleti na morju ob večji izpostavitvi soncu probleme s kožo.