Najdi forum

Lep pozdrav!
Zanima me, če mi lahko kdo pove, kolikšna je možnost prenosa okužbe virusa hiv, v naslednjem primeru. Imel sem odnos z neznanko, ki mi je nudila oralni sex.
Bilo je zelo kratko, nežno, brez izliva v usta, ostalih “mokrih” izmenjav nisva imela.
Zanima me, kolikšna je možnost, da bi v takem primeru dobil virus hiv od nje.Erik.

Virus hiv se prenaša z krvjo. Se pravi, da možnost obstaja. Če je imela ženska v ustih ranice, ki so lahko mikroskopske velikosti in ce je v slini samo mikroskopski drobec krvi (tega s prostim očesom ne vidimo)-in če imaš ti na svojem penisu prav tako mikroskopsko ranico(ki pri drgnjenju lahko nastane ) je možnost da si se okužil s virusom hiv. Možnosti so torej v vsakem primeru 50/50. Edina zaščita je kondom. Priporočam ti da opraviš test, edino tako boš mirne vesti. Drugič pa raje kondom in preverjenega partnerja pa bodo skrbi odveč.

Srečno Ribica

Baje je možnost okužbe pri navadnem seksu (če si ti moški in je ženska okužena) baje samo približno 1 : 100. V obratni smeri je možnost menda bistveno večja.
Pri oralnem seksu bi naj bila ta možnost celo bistveno manjša.

Ti podatki so nezanesljivi, morda me bo kak strokovnjak demantiral.

Vendar se na to vse ne moreš zanesti, ker to, kar ti je ribica sporočila, definitivno drži!

Hvala obema.Erik.

kot si rekel ” BAJE”…
Pri AIDS-u se ne bi zanašala na to. Dovolj je enkrat – saj veš izjeme potrjujejo pravilo – pa si tam.

Moznost okuzbe pri takem odnosu je nizka, resnici na ljubo pa niti pri “obicajnem” spolnem odnosu ni prav visoka. Toda je to mar v tolazbo ljudem, ki so se okuzili? Razblini dvome in se pojdi testirat. Med tem imej le zascitene spolne odnose (s kondomom). Testiranje je anonimno. Izvajajo ga na Infekcijski kliniki v Ljubljani (pa tudi drugod), ob ponedeljkih, mislim da okoli 12.00 ali 14.00 ure (lahko prej poklices in vprasas). Dobis sifro, gres na odvzem krvi in nato v cetrtek izves rezultat pod svojo sifro, pove pa ti ga zdravnik na stiri oci.

okužba z virusom hiv, je pri oralnem odnosu teoretično možna, praktično pa je tveganje majhno…prvo moraš vedeti, da je virus hiv najbolj skoncentriran v krvi,semenski tekočini,vaginalnih izločkih…v slini ki je v ustih pa ga ni v takih koncentracijah-kritični masi, ki je potrebna za okužbo…torej pri vaju bi moralo priti do izmenjave krvi, ki je možno kot so ti že opisali…vendar moje mnenje je da do tega ni prišlo…zakaj pa sumiš da je bila ženska okužena…si prepričan…ali te le grabi panika…vsekakor je testiranje najboljši odgovor…lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close