Najdi forum

Pred časom sem se neposredno srečala z virusom HIV. Pravzaprav sva ss partnerjem ugotovila, da obstaja možnost, da sva okužena. , saj je imel eden izmed naju še pred najino zvezo nezaščitene spolne odnose z okuženo osebo.Šla sva na testiranje, izidi so bili negativni. Vendar pa si psihično še nisem opomogla. Na vsakem koraku me spremlja skrb, da se bom okužila pa čeprav vem, da to ni možno. Bojim se kakršnih koli telesnih stikov, ko hodim po cesti me grabi paranoja, da vsepovsod ležijo okužene igle.
Izogibam se stvari, ki kakorkoli spominjajo na igle, če se le malo udarim ali ranim, pa naj bo rana še tako majhna in nepomembna, če se samo opraskam, se spet pojavi nepopisen strah, ki ga ne morem več prenašati.
Če ima kdo kakršen koli nasvet, naj mi prosim odgovori.

Draga Sunshine,

poskusi pozabiti na vso stvar in bodi optimistična. Že tvoj nickname govori o tem,
Naj ti sije sonček in te razveseljuje. Misli na lepe stvari in uživaj življenje v najboljši meri.

Optimistka Kaja

Glavo pokonci punca! S partnerjem se pogovarjajta o tem! Nč bat! Kot je rekla Kaja pred mano, ozri se na svoj nick in bodi sonce!

L.p.

Če se sama ne boš mogla znebit tega strahu, ki meji že na paranojo boš morala poiskat tudi kakšno strokovno pomoč. Predlagam, da toel vprašanje postaviš tudi v forumu Psihiatrija.

Marjan pa ti mi vedno pobiraš besede z jezička :)) Prav tako menim tudi jaz. Sonček čez čas bo to minilo. Tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega vendar ne to aidsom, v glavnem sem bila v takšni depresiji, da več iz hiše nisem upala, ker sem mislila, da se mi bo kaj zgodilo…Ponavljaj stavek: zdrava sem, nič mi ni.Vem,da je brez veze govoriti: pozabi na to….smej se….ko pa veš da ne gre tako zlahka. Čas bo prinesel svoje – minilo pa bo.

Očitno res zelo podobno razmišljava… a ni to fajn? 🙂

hvala vsem, res sem se ze malo umirila in zdaj me ni vec tako strah. S partnerjem se o tem velikokrat pogovarjava in ugotovila sva, da je bila to za naju pravzaprav koristna izkusnja, ker sva na zivljenje zacela gledati drugace. Strah, da si morda smrtno bolan, resnicno spremeni vse.
HVALA SE ENKRAT ZA VSE VZPODBUDNE BESEDE.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close