aids
Zdravo. Zanima me, kje v Ljubljani se lahko anonimno in brezplačno testiram za aids? Pa katere narkomanske bolezni še obstajajo? Sama kar pogosto posojam igle in drugi men… Pojma nimam o teh boleznih, niti za čiste igle nevem kje se dobi.. (razen v lekarni, kjer te vsi grdo gledajo). Pa mladoletna sem še.
Hvala za odgovore.
Pozdravljena,
najboljša zaščita in preventiva pred narkomanskimi boleznimi je abstinenca. Ampak ne bom o tem, ko se boš za njo odločila je na voljo velio organizacij, ki ti lahko.
Brezplačna testiranja na virus HIV izvajajo na Kliniki za infekcijske bilezni v Ljubljani na Bohoričevi (01/522-50-50). In sicer vsak ponedeljek od 12 do 14. Kar se pa tiče anonimnosti je pa malo zakomplicirano. Potrebuješ potrjeno zdravstveno izkaznico. če je nimaš ali je ne želiš dati je testiranje plačljivo – okoli 35 evrov.
Veliko bolj pogosta “narkomanska” bolezen je hepatitis C, ki se prenaša s krvjo in drugimi telesnimi tekočinami. Ta testiranja prav tako izvajajo na Infekcijski kliniki a potrebuješ napotnico od osebnega zdravnika.
Mislim, da zastonj igel ne dobiš več nikjer. Društvo Stigma pa se je ukvarjalo z menjavo igel. Ti na družtvo prineseš uporabljene igle in jih zamenjaš za sterilne. Najbolje, da preveriš.
Joj,a si boš res uničla življenje?
Umreš lahko!
Čiste igle lahko dobiš tako,da jih kupiš,ali pa rabljene prekuhaš,z etanolom razkužiš,pod vročim ognjem uničiš vse mikrobe,potem pa še enkrat razkužiš.
Pa pliss pomisl!
Ne tvegej,poišči pomoč,postani odvisna od alkohola,samo ne tega,to je meni najhujše,da umreš pod temi boleznimi.
Premisli kaj ti je v življenju dobro in kaj slabo.(DEI NO MER)
Ne delaj tega,koliko življenja imaš še pred seboj!