Najdi forum

…zanima me ali je mozno da se okuzis z virusom hiv pri oralnem sexu in pri tem uporabljas kondom?moj prijatelj je v aziji najel eno punco in ta mu je postregla z uslugo.sedaj pa je povsem na tleh in ne ve ali naj gre na test ali pa je nemogfoce dobiti okuzbo na tak nacin.
prosim pomagajte in svetujte.kaksne so moznosti okuzbe?

Pozdravljena,

Mislim, da je okužba v takem primeru skoraj nemogoča, vsekakor pa naj gre vaš prijatelj opravit test, saj bo le tako popolnoma miren. Test lahko opravi na kliniki za infekcijske bolezni v Ljubljani, vhod iz Bohoričeve ulice med dvanajsto in štirinajsto uro.

Lep pozdrav,

Tanja

Pojdi si prebrat odg. na sporočilo “HIV” (avtor:Meta, datum: 14.01.04) na forumu Cepljenja (piše zelo natančno in izčrpno vse o HIV); tule je pa izsek tega odg., ki se nanaša na verjetnost okužbe:

“Virus HIV ne spada med zelo virulenčne viruse. Poglejte si verjetnosti prenosa pri enkratnem nezasciten spolnem odnosu z okuzeno osebo, 1-kratnem vbodu z iglo, 1-kratnem politju s krvjo in 1-kratno transfuzijo okužene krvi:

– receptivni oralni spolni odnos: do 0.04% (tveganje za osebo, ki z usti draži spolne organe HIV poz. osebe)
– receptivni analni spolni odnos: 3% (tveganje za osebo, pri kateri spolni organ HIV+ osebe prodira v zadnjično odprtino)
– receptivni vaginalni spolni odnos: 0.01-0.15% (tveganje za žensko, ki ima vaginalni spolni odnos s HIV+ osebo)
– insertivni analni spolni odnos: 10-krat večja. Virus se nekajkrat bolj učinkovito prenese z moškega na žensko kot obratno.”

LP, T.

New Report

Close