ahilova tetiva
Pozdravljeni,
pred časom sem si poškodovala ahilov tetivo. Imam težave pri hoji navkreber in zjutraj ko vstanem. Čez dan se stanje nekoliko umiri.Imam tudi oteklino, ki skoraj zgine, pa se zoper pojavi. Poškodbo sem dobila pri teku. Mazala sem že z konjsko mažo, gabezovo mažo, gabezov obkladek, smrekovo mazilo. Pa je stanje nekaj časa bolje in zopet slabše. Prosim za nasvet, kako se rešiti te težave. Veliko sem že prebrala na to temo, pa povsod samo zasledim, da je to trdovratna poškodba. Hvala za odgovor
Hvala za odgovor. Imela sem neprimerno obutev,pa teža je tudi nekoliko povečana pa je očitno iz tega prišlo do nastale situacije. Pred časom sem bila tudi pri splošnem zdravniku, pa mi je svetoval alkoholne obkladke, vendar se to ni obneslo. Upam da sem vam nanizala vsaj nekaj podatkov, da mi boste lahko dali kakšen konkreten nasvet. Hvala in lp
Če gre za vnetje Ahilove tetive, vam kaj bolj vzpodbudnega ne morem povedati kot to, da je vztrajanje z obremenitvami škodljivo in vam lahko poslabša obstoječe oz. povzroči dolgotrajne težave (kljub temu, da se vam bolečina po določenem času umiri). Zdravljenje je neobremenjevanje, led, injekcije včasih, traja pa lahko res precej časa. Tovrstno vnetje je pogosta težava tekačev
Lep pozdrav